Tillväxt till varje pris (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
168
Utgivningsdatum
2013-03-27
Förlag
Notis Förlag
Dimensioner
215 x 140 x 13 mm
Vikt
226 g
SAB
Qad
ISBN
9789198073935
Tillväxt till varje pris (pocket)

Tillväxt till varje pris

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket Svenska, 2013-03-27
149
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
I ett samhälle där tillväxt hör till de mest prioriterade av alla politiska mål är det fullständigt avgörande att vi vet vad vi menar när vi säger det. Trots hundra procents tillväxt i BNP de senaste trettio åren har centrala samhällsmål som välfärd och jobb åt alla knappast blivit mindre avlägsna. Vad ska vi egentligen med tillväxten till? Boken reder på ett unikt och lättfattligt sätt ut sambanden mellan produktion, konsumtion, resursförbrukning, välfärd och miljöpåverkan. Och den visar varför ekonomisk tillväxt inte är en lösning på 2000-talets stora frågor.
Den ekonomiska tillväxten tär alldeles uppenbart på naturresurserna och är ofta skadlig för miljön. Och det är dessutom mycket tveksamt om den egentligen levererar den samhällsnytta som många hoppas på. Genom att definiera vad ekonomisk tillväxt i grunden betyder visar boken också på vägen framåt. Det är inte genom att öka insatserna som vi bygger en hållbar framtid, utan genom att hushålla med resurserna på ett förnuftigt sätt. Men det kräver att vi sätter upp andra mål för samhället än tillväxt, och att vi hanterar de ekonomiska dilemman som uppstår när utbud och efterfrågan på varor och tjänster inte längre ökar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Tillväxt till varje pris
 2. +
 3. Demografins regionala utmaningar. SOU 2015:101. : Bilaga 7 till Långtidsutredningen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Demografins regionala utmaningar. SOU 2015:101.... (häftad).

Köp båda 2 för 438 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Tillväxt till varje pris. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Genomlysande
  Sven Erik Hargeskog, 7 augusti 2016

  En annorlunda vinkling på ekonomernas överspelade roll i dagens samhälle och hur stor skada det blir at att post-industriella ekonomer styr vårt tjänstesamhälle. Den fiktiva ekonomin - göra pengar på pengar - belyses bra.

 2. Mycket intressant bok som verkligen förtjänar större...
  BAJG, 4 december 2013

  Mycket intressant bok som verkligen förtjänar större uppmärksamhet. Tidvis svår att följa pga abstrakta begrepp och krångliga förklaringar, men i stort bra!

Visa alla 2 recensioner