Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (3.0 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2014-10-27
Förlag
House of Isle
ISBN
9789198077612
Vägens krigare (e-bok)

Vägens krigare E-bok

(1 röst)
E-bok,  Svenska, 2014-10-27

Styckköp

95

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Tyskland 1945. En väska smugglas ut från det svårt krigssargade Berlin med hemlig kurir. Innehållet i väskan har kraft nog att ändra maktbalansen i hela norra Europa, och den unge mannen som det levereras till svär att skydda det med sitt liv.

Drygt sextio år senare, hamnar Harald Walter under en vanlig arbetsresa mitt i en fruktansvärd olycka. Ur en brinnande bil vinglar en chockad kvinna ut i vägbanan. En äldre man sitter fastklämd i bilvraket, troligen redan död. Harald försöker lugna kvinnan tills ambulans och räddningspersonal anländer.

Men dagarna efter är det som om olyckan aldrig har hänt. Alla spår är bortsuddade, och när Harald frågar runt för att få veta hur det gick med kvinnan verkar ingen bry sig. Trots det - eller just därför - kan Harald inte sluta tänka på olyckan. Det verkar som om någon medvetet försöker dölja vad som hände. I sin jakt på svar dras Harald allt längre in i en historia där inget är vad det i förstone ser ut att vara. Att ställa fel frågor kan visa sig vara förenat med livsfara.

Vägens krigare är en tät och spännande thriller i högt tempo, där händelser i nutid spinner trådar långt bakåt i tiden. Harald Walter upptäcker att det stora kriget fortfarande kastar skuggor över människorna. Vem kan han lita på? Och vem ljuger ännu efter alla dessa år, för att skydda sin hemlighet?
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av René Dettwiler

  • Tysta arv

    René Dettwiler

    Det är maj 1977 och solen skiner över Karlshamn. Efter flera år utomlands återvänder David Haväng till sin barndoms hemstad för att tillbringa en lugn och skön vecka tillsammans med sin moster Annie. Förväntningarna på en behaglig semester förvand...

  • Letzte Flammen

    René Dettwiler

    Deutschland 1945. Eine Tasche wird durch einen Kurier aus dem vom Krieg zerstörten Berlin geschmuggelt. Der Inhalt dieser Tasche könnte das Kräfteverhältnis in ganz Nordeuropa aus dem Gleichgewicht bringen. Der junge Mann, dem diese Tasche überbra...