Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
67
Utgivningsdatum
2013-11-25
Upplaga
1
Förlag
Ackelman förlag
Medarbetare
Ackelman, Mikael (foto)
Dimensioner
210 x 148 x 5 mm
Vikt
165 g
SAB
Doe,153
ISBN
9789198079401
Känslomässig sårbarhet : en introduktion till schematerapi (häftad)

Känslomässig sårbarhet : en introduktion till schematerapi

(13 röster)  |  Läs 3 recensioner
Häftad Svenska, 2013-11-25
105
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Människans grundläggande känslomässiga behov är schematerapins bas. Det här är en bok för dig som är intresserad av människans kärnbehov, och vad som kan hända om vi inte får dessa behov tillgodosedda i våra nära relationer.

Boken skildrar schematerapins centrala begrepp, med beskrivningar av de 18 definierade maladaptiva schemana. Med utgångspunkt i den nya modellen Core Emotional Needs Model, utvecklad av Poul Perris och George Lockwood i samarbete med Jeffrey Young, beskrivs även de adaptiva scheman som uppstår då vi får våra kärnbehov tillgodosedda. Dessa sunda scheman gestaltas i bilder som är unika för denna bok.

Schematerapi är en integrativ psykoterapiform med grunden i kognitiv beteendeterapi (KBT), med starka influenser från anknytningsteori och gestaltterapi. Schematerapin arbetar med kognitiva och beteendemässiga tekniker samt interventioner inriktade på känslor och relationer.

Annika Ackelman är socionom och legitimerad psykoterapeut. Hon driver terapimottagningen KBT Nyköping sedan 2008. Boken om schematerapi är en del av hennes examensarbete på det legitimationsgrundande psykoterapeutprogrammet vid Svenska Institutet för Kognitiv Psykoterapi. Boken är faktagranskad av Carl Gyllenhammar.

Mikael Ackelman är verksam som professionell fotograf och föreläsare i Sverige och utomlands. Han arbetar med uppdrag och egna projekt och är en uppskattad workshopledare inom fotografi. Mikael är utbildad pedagog och har tidigare arbetat både som lärare och rektor inom gymnasie- och vuxenundervisning.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Känslomässig sårbarhet : en introduktion till schematerapi
 2. +
 3. Lev som du vill och inte som du lärt dig

De som köpt den här boken har ofta också köpt Lev som du vill och inte som du lärt dig av Jeffrey Young, Janet S Klosko (inbunden).

Köp båda 2 för 402 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Känslomässig sårbarhet : en introduktion till schematerapi. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Översiktlig och enkel
  Heidi, 29 mars 2022

  Den här boken är översiktlig och enkel, och fungerar som en introduktion till ämnet. Om man är intresserad finns det vidarerekommendationer i boken, vilket gör det enkelt att komma vidare.

 2. Mycket bra introbok!
  Reya Kristina af Trolle (Stockholm), 5 mars 2018

  En mycket bra introbok som går igenom schematerapin. Boken är lättläst med ett språk som alla förstår.
  En bra informationsbok som lockar till att vilja veta mer.

 3. Mycket bra!
  Daniel, 9 december 2015

  En lättläst bok/kompendium som går igenom schematerapins grunder. För den som funderar på att träffa en schematerapeut eller redan går i schematerapi är detta kompendium utmärkt.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Annika Ackelman

 • Schematerapi i teori och praktik

  Annika Ackelman

  Schematerapi är en innovativ och integrativ terapiform som bygger på kognitiv beteendeterapi, KBT. Schematerapin har förnyat och fördjupat psykoterapeutisk behandling genom att identifiera och behandla maladaptiva scheman, i syfte att uppnå en bes...