Det skönlitterära språket. Tolv texter om stil (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
256
Utgivningsdatum
2015-04-24
Förlag
Morfem
Dimensioner
219 x 150 x 15 mm
Vikt
385 g
ISBN
9789198092240
Det skönlitterära språket. Tolv texter om stil (häftad)

Det skönlitterära språket. Tolv texter om stil

(2 röster)
Häftad Svenska, 2015-04-24
223
  • Skickas inom 10-15 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan tyvärr inte levereras innan julafton.
Hur skriver en viss författare? Varför blir vi berörda av vissa texter? Hur hänger den här berättelsen ihop? Hur skapar språket mening?

Elva språkforskare har närstuderat romaner, noveller, sagor och lyrik och gjort systematiska iakttagelser av texterna för att beskriva t.ex. berättarstruktur och perspektiv med hjälp av en lingvistisk metod. Den stilistiska analysen gör att vi bättre kan förstå den litterära texten.

Texterna speglar aktuell forskning och kan användas inom högskoleundervisning. Antologin passar särskilt bra för svensklärarutbildningen, eftersom fokus ligger på både språk och litteratur.

"Det skönlitterära språket' fyller helt klart ett tomrum, då språkvetenskapliga verk om skönlitterära texter inte är något som bokmarknaden svämmas över av. Boken känns också fräsch och aktuell och dess styrka är just den språkvetenskapliga vinklingen och fokuseringen." Henric Ahlgren, BTJ

Det hör vanligen litteraturvetenskapen till att studera litterära texter, men när elva språkforskare här tar sig an skönlitteraturen görs det med besked. [...] Det är bitvis invecklat men också förvånansvärt underhållande vilket gör boken till perfekt läsning även för den språkälskande bokslukaren. Karin Skagerberg, Språktidningen
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Det skönlitterära språket. Tolv texter om stil
  2. +
  3. Dolda gudar : en bok om allt som inte går förlorat i en översättning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Dolda gudar : en bok om allt som inte går förlo... av Nils Håkanson (pocket).

Köp båda 2 för 298 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »