Det skönlitterära språket. Tolv texter om stil (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
256
Utgivningsdatum
2015-04-24
Förlag
Morfem
Dimensioner
219 x 150 x 15 mm
Vikt
385 g
ISBN
9789198092240
Det skönlitterära språket. Tolv texter om stil (häftad)

Det skönlitterära språket. Tolv texter om stil

(2 röster)
Häftad, Svenska, 2015-04-24
226
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Hur skriver en viss författare? Varför blir vi berörda av vissa texter? Hur hänger den här berättelsen ihop? Hur skapar språket mening?

Elva språkforskare har närstuderat romaner, noveller, sagor och lyrik och gjort systematiska iakttagelser av texterna för att beskriva t.ex. berättarstruktur och perspektiv med hjälp av en lingvistisk metod. Den stilistiska analysen gör att vi bättre kan förstå den litterära texten.

Texterna speglar aktuell forskning och kan användas inom högskoleundervisning. Antologin passar särskilt bra för svensklärarutbildningen, eftersom fokus ligger på både språk och litteratur.

"Det skönlitterära språket' fyller helt klart ett tomrum, då språkvetenskapliga verk om skönlitterära texter inte är något som bokmarknaden svämmas över av. Boken känns också fräsch och aktuell och dess styrka är just den språkvetenskapliga vinklingen och fokuseringen." Henric Ahlgren, BTJ

Det hör vanligen litteraturvetenskapen till att studera litterära texter, men när elva språkforskare här tar sig an skönlitteraturen görs det med besked. [...] Det är bitvis invecklat men också förvånansvärt underhållande vilket gör boken till perfekt läsning även för den språkälskande bokslukaren. Karin Skagerberg, Språktidningen
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Det skönlitterära språket. Tolv texter om...