Kan du säga Schweiz? : en bok om uttal på svenska och utländska (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
235
Utgivningsdatum
2016-10-24
Upplaga
1
Förlag
Morfem
Medarbetare
Sjödin, Maria (red.) / Magnusson, Jens (form)
Dimensioner
215 x 142 x 20 mm
Vikt
434 g
SAB
Fc.011
ISBN
9789198092295
Kan du säga Schweiz? : en bok om uttal på svenska och utländska (inbunden)

Kan du säga Schweiz? : en bok om uttal på svenska och utländska

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2016-10-24
199
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Det är lätt att tänka att det är vad vi säger som är det som räknas när vi pratar med varandra. Exakt hur det låter borde inte spela någon större roll så länge det är begripligt. Men fullt så enkelt är faktiskt inte. Vi reagerar blixtsnabbt på folks sätt att tala. Vare sig vi vill eller ej snappar vi upp allt från kön och ålder till humör, prestige och status. De flesta av oss vill därför att det ska låta rätt när vi yttrar oss.

Uttalet av nya lånord och namn på personer, platser, mat och dryck på främmande språk kan vara särskilt svårt att hålla reda på. I den här boken får man råd och tips på hur man som svensktalande ska få till uttalet av allt från bouillabaisse till Brno.

Olle Engstrand går igenom de språk som är mest närvarande i svenskan. Han tar dessutom med oss på en rundtur i den svenska uttalshistorien.

Den som är orolig för att göra bort sig med pinsamma feluttal får god hjälp av Olle Engstrands lättillgängliga och underhållande bok.

Olle Engstrand är professor i fonetik och författare till Hur låter svenskan, ejenklien?.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Kan du säga Schweiz? : en bok om uttal på svenska och utländska
 2. +
 3. Uttalsboken : svenskt uttal i praktik och teori

De som köpt den här boken har ofta också köpt Uttalsboken : svenskt uttal i praktik och teori av Håkan Rosenqvist (häftad).

Köp båda 2 för 533 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Kan du säga Schweiz? : en bok om uttal på svenska och utländska. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Inblick i uttal på olika språk.
  COP, 15 december 2016

  Boken ger många intressanta exempel på uttalssvårigheter och uttalsfel i olika språk, sådana man ofta funderat över. Här får man en utmärkt inblick och insikt. Lärorik. Rekommenderas!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Olle Engstrand

 • Fonetik light

  Olle Engstrand

  I den här boken ges en kort och enkel presentation av allmän och svensk ljudlära: talapparatens byggnad och funktion morfemen, fonemen och den alfabetiska skriften vokalerna, konsonanterna och deras bildning prosodin - språkens rytmer och melodier...

 • Fonetikens grunder

  Olle Engstrand

  Detta är den första grundläggande boken i allmän och svensk fonetik på nästan 40 år. Det är en lärobok som ger en genomgång av fonetikens grunder med hänsyn tagen till aktuell forskning. Bland det som tas upp i boken finns en rad intressanta ämnen...

Bloggat om Kan du säga Schweiz? : en bok om uttal på...