Kan du säga Schweiz? : en bok om uttal på svenska och utländska (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
235
Utgivningsdatum
2016-10-24
Upplaga
1
Förlag
Morfem
Medarbetare
Sjödin, Maria (red.) / Magnusson, Jens (form)
Dimensioner
215 x 142 x 20 mm
Vikt
434 g
SAB
Fc.011
ISBN
9789198092295

Kan du säga Schweiz? : en bok om uttal på svenska och utländska

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2016-10-24
195
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Det är lätt att tänka att det är vad vi säger som är det som räknas när vi pratar med varandra. Exakt hur det låter borde inte spela någon större roll så länge det är begripligt. Men fullt så enkelt är faktiskt inte. Vi reagerar blixtsnabbt på folks sätt att tala. Vare sig vi vill eller ej snappar vi upp allt från kön och ålder till humör, prestige och status. De flesta av oss vill därför att det ska låta rätt när vi yttrar oss.

Uttalet av nya lånord och namn på personer, platser, mat och dryck på främmande språk kan vara särskilt svårt att hålla reda på. I den här boken får man råd och tips på hur man som svensktalande ska få till uttalet av allt från bouillabaisse till Brno.

Olle Engstrand går igenom de språk som är mest närvarande i svenskan. Han tar dessutom med oss på en rundtur i den svenska uttalshistorien.

Den som är orolig för att göra bort sig med pinsamma feluttal får god hjälp av Olle Engstrands lättillgängliga och underhållande bok.

Olle Engstrand är professor i fonetik och författare till Hur låter svenskan, ejenklien?.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Kan du säga Schweiz? : en bok om uttal på svenska och utländska
 2. +
 3. Ordglädje : palindromer, anagram och annan bokstavskonst

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ordglädje : palindromer, anagram och annan boks... av Birger Möller (inbunden).

Köp båda 2 för 377 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Kan du säga Schweiz? : en bok om uttal på svenska och utländska. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Roligt för språknördar och andra
  Anna H, 23 januari 2020

  Bra funderingar kring uttal av utländska ord, och hur de på olika sätt försvenskas. Vilka språk kommer påverka oss i framtiden?

 2. Inblick i uttal på olika språk.
  COP, 15 december 2016

  Boken ger många intressanta exempel på uttalssvårigheter och uttalsfel i olika språk, sådana man ofta funderat över. Här får man en utmärkt inblick och insikt. Lärorik. Rekommenderas!

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Olle Engstrand