Ren, mjuk och vacker : kemi och funktion hos kosmetika (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
244
Utgivningsdatum
2013-06-04
Upplaga
3
Förlag
Apotekarsocieteten
Dimensioner
247 x 170 x 17 mm
Vikt
741 g
SAB
Pmcb,Qcd,668.5,613.4
ISBN
9789198094213
Ren, mjuk och vacker : kemi och funktion hos kosmetika (inbunden)

Ren, mjuk och vacker : kemi och funktion hos kosmetika

Inbunden Svenska, 2013-06-04
459
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
En saklig, intressant och faktafylld bok om alla slag av kosmetika.

Det har gått mer än tio år sedan Apotekarsocieteten publicerade första utgåvan av Ren, mjuk och vacker - Kemi och funktion hos kosmetika. Boken har blivit mycket uppskattad vilket har lett till att en tredje omarbetad och uppdaterad utgåva producerats.

Mycket har hänt i omvärlden sedan förra utgåvan. Produkternas effekt, säkerhet och miljöpåverkan har fått en allt större uppmärksamhet. Konsumentorganisationer och domstolar kräver bättre bevis för påstådda effekter. Djurtester är inte bara förbjudna på färdiga produkter utan sedan den 13 mars 2013 är också studier av ingredienser på djur förbjudna. Samtidigt är många oroliga över produkternas säkerhet och "Fri från " har blivit allt vanligare säljargument.

Produkter från naturen ökar sin marknadsandelar och tredjepartsmärkningar, som Svanen, Bra Miljöval, Cosmos och NaTrue syns i butikerna. Den 11 juli 2013 övergår det europeiska kosmetikdirektivet till en förordning, vilket bland annat innebär att samma legala krav gäller för kosmetika inom hela europeiska unionen. Boken tar upp dessa förändringar.

Den nya utgåvan är lika aktuell och faktaspäckad som de tidigare utgåvorna. Nya avsnitt har tillkommit och andra har omarbetats.

Boken är användbar för elever vid utbildningar inom området, företag som utvecklar och säljer kosmetika, personal på apotek, hudterapeuter samt parfymerier liksom för enskilda konsumenter som vill lära sig mer om produkterna vi använder.

Marie Lodén är apotekare och doktor i medicinsk vetenskap och har forskat och arbetat med frågor som rör huden i mer än 30 år. Marie har varit forsknings-, utvecklings- och kvalitetschef vid ACO. Hon driver numera det egna företaget Eviderm Institute och är docent i experimentell dermatologi vid Uppsala universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ren, mjuk och vacker : kemi och funktion hos kosmetika
  2. +
  3. Gubbas hage

De som köpt den här boken har ofta också köpt Gubbas hage av Kerstin Ekman (inbunden).

Köp båda 2 för 668 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Ren, mjuk och vacker : kemi och funktion ...