Do something before you die : en social entreprenörs långa resa (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
62
Utgivningsdatum
2013-05-24
Upplaga
1
Förlag
Nike publishing
Medarbetare
Öström, Arne (form) / Broni, Lillemor (foto) / Rosenkvist, Ann-Sofi (foto)
Dimensioner
240 x 172 x 6 mm
Vikt
205 g
ISBN
9789198097504
Do something before you die : en social entreprenörs långa resa (häftad)

Do something before you die : en social entreprenörs långa resa

Häftad,  Svenska, 2013-05-24
136

10% rabatt på allt med kod LUCIA23 i kassan

Gäller t.o.m. 13 december. Villkor

  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Do something before you die : en social entreprenörs långa resa Kan levereras innan julafton
Möt Henry Broni-Amponsah, en social entreprenör som vägrar ge upp kampen för de fattiga och får ett rikt liv i belöning.

Henry Broni-Amponsah har vigt sitt liv åt att hjälpa fattiga. Han har bott i Sverige i mer än 40 år men reser ofta till Ghana för att engagera sig i sitt sjukhus för fattiga, biobränslefabriken och Afrikas modernaste cancersjukhus som han är initiativtagare till. I hans nätverk finns både tiggare och presidenter, bl.a. Kofi Annan.

Henry växte upp under enkla förhållanden i en liten by i Ghana. Han slutade skolan som 13-åring och flyttade till storstaden Kumasi, där han sålde tidningar och putsade skor på gatorna. Som tack fick han småslantar, kallades fattigunge och fick urin hälld över sig. I tonåren bestämde han sig för att söka ett bättre liv i Europa. För att komma dit sydde han kläder åt prostituerade och lärde sig att ge dem sprutor. Det var så hans intresse för medicin började. Den äventyrliga resan tog mer än tio år. Han fick jobb på Siemens i Stockholm 1972. I mer än 40 år har han delat sitt liv mellan Sverige och Ghana. Henry Broni-Amponsah har drivit företag inom medicinteknik i Sverige, sålt svenska träskor i Ghana, startat ett sjukhus för fattiga och drivit ett dussintal verksamheter med fokus på socialt engagemang och ekologiskt tänkande. När vännen Kofi Annan var generalsekreterare hade Henry förtroendeuppdrag för FN i världen. I dag reser han ofta till Ghana för att engagera sig i sin biobränslefabrik och Afrikas modernaste cancersjukhus, som han är en av de viktigaste initiativtagarna till. Henry har ägnat sitt liv åt att hjälpa fattiga. Livets prövningar, social talang och en positiv livshållning har gjort Henry till en unik nätverksbyggare som kan prata med både presidenter och tiggare. Här får vi ta del av en extraordinär människas livsberättelse som visar att allt är möjligt, tills motsatsen är bevisad.

Om författarna Anders Ström är skribent med uppdrag för bl.a. konstmagasinet Artlover och Tidningen Aktiespararen, där han har en bokspalt sedan tolv år och gör porträtt av näringslivspersonligheter. Tidigare har han varit verksam som bokförläggare och inom konstvärlden. Henry Broni-Amponsah är social entreprenör, bor i Stockholm sedan mer än 40 år och har dubbelt medborgarskap Sverige-Ghana. Han har drivit företag i Sverige och Ghana, startat ett sjukhus för fattiga i Kumasi och är verksam i en rad styrelser. Han är bl.a. styrelseordförande i Sweden Ghana Medical Centre Ltd. Han är också grundare av stiftelsen Sweden Ghana Cancer Foundation som syftar till att ge fattiga och unga upp till 18 år fri cancervård.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Do something before you die : en social entreprenörs långa resa
  2. +
  3. Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen till ett gladare liv, bättre relationer och oslagbara team

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen t... av Gunnel Ryner (häftad).

Köp båda 2 för 335 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »