Gatukatten Bob (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Gatukatten Bob (del 1)
Antal sidor
252
Utgivningsdatum
2014-05-21
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget NoNa
Översättare
Lottie Eriksson
Originaltitel
A Street Cat Named Bob
Dimensioner
180 x 110 x 15 mm
Vikt
140 g
SAB
Qdfjb
ISBN
9789198100143
Gatukatten Bob (pocket)

Gatukatten Bob

(193 röster)  |  Läs 26 recensioner
Pocket Svenska, 2014-05-21
55
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
När James Bowen hittade en skadad, röd gatukatt hopkrupen i huset där han nyss fått en träningslägenhet hade han ingen aning om hur stor betydelse katten skulle få i hans liv. James levde ur hand i mun på Londons gator och det sista han behövde var ett husdjur.

Ändå kunde James inte låta bli att hjälpa den slående intelligenta hankatten, som han snart döpte till Bob. Inom kort var de två oskiljaktiga och deras skiftande, lustiga och emellanåt farliga äventyr skulle komma att förändra deras liv och långsamt läka såren från det förflutna.

Gatukatten Bob är en rörande och upplyftande berättelse som går rakt in i hjärtat på alla som läser den.

Bob har hänfört London som ingen annan katt sedan Dick Whittingtons dagar London Evening Standard

Hjärtevärmande berättelse med ett hoppets budskap Daily Mail

En insikt i det orättvisa livet på gatan som är både frustrerande och livsbejakande Tom Cox, The Times
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Gatukatten Bob
 2. +
 3. Förlåt att jag väckte dig, jag var bara uttråkad

De som köpt den här boken har ofta också köpt Förlåt att jag väckte dig, jag var bara uttråkad av Jennifer Bark, Stellan Löfving (inbunden).

Köp båda 2 för 184 kr

Kundrecensioner

Det finns 26 recensioner av Gatukatten Bob. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Fantastiska böcker om katten Bob och James
  Disco (Sundbyberg), 9 februari 2018

  Älskar alla tre böckerna,man kan inte sluta läsa. Började läsa del 2 sedan tredje boken och sist del 1 så blev i lite fel ordning men det gör inget då böckerna är fristående. Fantastiskt att läsa om hur författarens liv ändras till det bättre tack vare katten Bob.

 2. Underbar
  Gudrun , 18 juli 2017

  Jag kunde inte släppa boken och fortsatte direkt med del 2. Den är skriven med verklig kärlek till katten Bob. Missa inte att köpa även del 2. Fortsättningar är oftast upprepning av första boken, men inte den här.

 3. Bästa bok som alla borde läsa.
  Jessica -71 , 11 maj 2017

  En härlig bok som får en att öppna ögonen och värdera livet bättre. Denna boken är min absoluta favorit av alla. Man behöver ej gilla katter för att älska denna boken. Tycker att alla borde läsa denna underbara feelgood boken. Många Goa skratt utlovas under läsningen. En favorit som jag kommer ge bort i present till mina vänner. Värt varenda krona. 5/5 ☀️☀️☀️☀️☀️ Ni kommer ej bli besvikna.
  Skulle gärna åka till London och tr... Läs hela recensionen

 4. Underbara katten Bob
  Marie Jilderin, 4 februari 2016

  En helt underbar historia , katt möter en utslagen man , som verkligen finner varandra och får ett liv som går upp o ner , som till slut blir en solskens historia . Svårt att lägga ifrån sig boken så givande o spännande. Kunde se mig framför när jag läste var de var och lite hur det såg ut. Detta är väl en kärlekshistoria mellan katt och man, som till slut blev så bra.
  Jag har läst alla böcker och givit bort i present o julklapp, väntar ivrigt på filmen . Dessa böcker går inte att glömma man blir berörd

 5. Bästa boken jag läst
  Göran Karlsson, 2 februari 2016

  Gatukatten bob och Flyga Drake, annars har jag bara slutat mitt i boken för att böckerna har varit ointressanta.

  Det handlar om hur James Bowens liv förändrades när han träffade gatukatten och började ta hand om den, hur livet var som gatumusikant och med hjälp av katten började han få uppmärksamhet och hur allt blev bättre.

  Men jag blev nästan tårögd ibland, och även lite förbannad hur folk såg ner på honom och gjorde allt för att han skulle försvinna från gatan.

  En bok för riktiga kattälskare.

 6. Fantastisk bok
  Nina , 22 januari 2016

  Jag hade svårt för att lägga ifrån mig boken, eftersom den var så spännande. Den är en stark och kärleksfull verklighetsskildring, som går lätt att läsa. Vår familj äger också en röd hitte-katt och det gjorde, att jag blev ännu mer gripen av berättelsen om den gulliga katten och hans ägare Bowen. Tänk vad en liten, speciell katt kan göra skillnad!

 7. Toppenbra Bok!
  Rut Anneli Madelene Sköld, 8 november 2015

  James beskriver så bra sin livssituation och hur han och bob kämpar. Och deras vänskap är helt fantastisk. Man blir glad att läsa den här boken, trots att det finns tråkigheter de råkar ut för.

  Väl värd att läsa.

 8. Helt fantastisk
  Anna C, 25 oktober 2015

  Detta var en otroligt gripande bok som jag önskar alla läste, så otroligt bra och en fantastiskt fin berättelse. Läste den på mindre än 2 dagar och har redan beställt hem dom andra böckerna. Kattägare som jag är berörde denna bok otroligt mycket!!

 9. Underbar bok
  Kattälskare, 22 juni 2015

  Så fin och berörande bok.
  James Bowen ger verkligen en inblick i en värld som i alla fall jag inte vet något om. Och hur en kärlek till ett djur kan få en människa att ta tag i sitt liv och förändra det som varit destruktivt och nedbrytande.
  Rekommenderar boken varmt. Läs den!

 10. Lättläst - barnbok?
  Carin Folke, 19 maj 2015

  underbar bok - varm - gripande - helt ljuvlig trots att boken inte kan skryta med ett speciellt bra språk.
  Kan definitivt läsas för barn då Bob uppvisar mänskligt beteende med kärlek till sin "husse".

 11. En riktig mysbok!
  Carina Pettersson, 28 mars 2015

  15 minuter efter att jag läst klart boken beställde jag efterföljaren. Det var så värmande i hjärtat att läsa om vad kärleken gör med en människa, och att ett husdjur kan ge livet mening.

 12. Bra kul och intressant
  Lars Göran Andersson, 16 februari 2015

  När jag börjar läsa denna bok har jag svårt att sluta.
  att läsa om hur james liv var som narkoman och hur han finner denna fantastiska katt Bob väcker känslor i mej. Jag har själv haft katt så jag vet att katter kan vara kloka djur och fulla med bus.
  Så med både humor och spänning läser jag boken.
  Den är också väldigt bra uppbyggd och målande, man kan se framför sig hur allt går till.
  Rekommenderar denna varmt.

 13. Fantastisk!
  Maria, 11 februari 2015

  Helt underbar historia! Bra skrivet. Jag älskar denna bok! Vill gärna läsa den igen och vill absolut läsa fortsättningen! Fantastisk bok!

 14. Vittnesbörd som berör
  Olga K, 11 februari 2015

  Boken om James Bowen och hans vän katten Bob berör. Allt är inte gulligt - utsattheten som beskrivs är drabbande. Samtidigt är boken ett fint vittnesbörd om vänskap och lojalitet och man blir glad över James och Bobs nya och bättre liv.

 15. Behövs ingen rubrik
  Gunnel , 2 februari 2015

  Det här är boken som verkligen berör. Jag sträckläste den och fick torka ögonen alltsom oftast. Jag bara säger: Antingen Du är kattvän eller ej - läs boken och även dess efterföljare och Du är såld.

 16. Tycke av bok
  Kerstin Persson, 21 oktober 2014

  Gullig, trevlig.
  Inget som direkt sitter kvar.

  Men att katter har en effekt på människor, det vet vi. Särskilt på människor som mår sämre, där kan katten spela en viktig roll.

 17. Underbar bok
  Zimra, 17 oktober 2014

  En varm och underbar berättelse dock kantad av svårigheter och misär. Som kattägare blir man kanske lite extra varm om hjärtat när man läser denna historia. Jag hoppas nu bara att inte det blir så att alla missbrukare tror att ett djur kan rädda dem från missbruket, då kan många djur komma fara illa. Här handlar det ju om en lyckträff och en person som någonstans hade en stark motivation att blir fri från sitt missbruk.

 18. Det är något speciellt med röda katter!
  Clary Rigmor Roos, 7 oktober 2014

  En helt underbar bok som verkligen visar vikten av vårt förhållande till katt, som här, men även med hund.
  Efterföljaren, som jag just nu läser, verkar lika fängslande.

 19. Underbar verklighetsskildring!
  G K Johansson, 2 oktober 2014

  Har följt Bob och James resa. Det har varit så mysigt, även om den var sorglig ibland . Var på en resa i Skottland och där stod en person och sålde sin tidning på samma sätt som James. Bob var på utsidan, vi såg honom och grabben fick flera tidningar sålda av oss från Sverige. Tack vare Bob tror jag. Kan även rekommendera" Mitt liv med Bob".

 20. Mycket bra!

  Gripande , spännande bok om vänskap. Jag rekommenderar boken, !
  Katter är fina djur med känslor. Jag ville bara fortsätta läsa. Lysande!

 21. En glimt av verkligheten som du inte gärna vill se
  Renée Kurenkoff, 22 september 2014

  Berättelsen om Bob och James är ytterligare en påminnelse om hur det går till i den stora världen som inte många utav oss ser eller har en aning om. Den här utelämnande självbiografin är så fint skriven och framför allt utan krussiduller vilket gör att den går rakt in i benmärgen. Och om, om den som läser boken tar den till sig och vid nästa möte med någon som står, sitter eller sover på gatan, med eller utan en liten tacksam livskamrat och gitarr, stannar till, frågar hur det är och skänker ... Läs hela recensionen

 22. .
  Lena Eklund, 22 september 2014

  Vill också ha en Bob, helt underbar bok, har gråtit goda tårar. Kan rekommendera uppföljaren Mitt liv med Bob och hoppas det kommer ytterligare bok om denna fantastiska katt.

 23. Till store, lille Bob
  Anna Kristina Stjernberg, 18 september 2014

  Underbar bok!! En läsning för alla och kanske mest för dom som tror sig veta allt om allt på denna jord. All lycka till kissen och hans husse!!!

 24. Underbar!
  Ninna, 5 september 2014

  En helt underbar bok som jag varmt rekommenderar. Det värmer ens hjärta att läsa om hur mycket vänskapen och kärleken mellan människa och djur kan betyda.
  Inger

 25. Fantastisk historia!!!
  Elizabeth Blom, 20 augusti 2014

  Gatukatten Bob tillhör dem böcker jag skulle rekommendera att läsa med hjärta...Vilken story om hur dem fann varandra, och undan for undan byggde dem självförtroende och att lita på varandra till 100%.
  Jag trodde att jag kunde läsa boken uppdelat på 2-3 gånger, men från den stunden jag öppnade boken - jag var tvungen att läsa den till slut - det fanns ingenting i världen som skulle få mig att ta en paus, ingenting!
  Jag rekommenderar med varm hjärta att all ska läsa boken - även dem so... Läs hela recensionen

 26. Älskade katt
  Maud Johansson, 18 juli 2014

  En toppen bok. En underbar berättelse. Kunde följa katten och James hela tiden framför torg. Skall beställa hans senaste också. Har redan rekommenderat boken till fler.

Visa alla 26 recensioner

Fler böcker av James Bowen