Jacob Berzelius och Östergötland - Brevväxlingen mellan Jacob Berzelius och "Syster Greta" (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
445
Utgivningsdatum
2021-02-21
Upplaga
500
Förlag
Ligatum AB
ISBN
9789198101737
Jacob Berzelius och Östergötland - Brevväxlingen mellan Jacob Berzelius och "Syster Greta" (inbunden)

Jacob Berzelius och Östergötland - Brevväxlingen mellan Jacob Berzelius och "Syster Greta"

Inbunden Svenska, 2021-02-21
199
  • Skickas inom 3-6 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Jacob Berzelius (1779-1848) vetenskapliga insatser inom kemin är väl beskrivna, men genom att studera hans nära relationer med släkt och vänner kan vi lära känna människan bakom de vetenskapliga framgångarna. Berzelius glömde aldrig bort födelsebygden Östergötland. I boken Jacob Berzelius och Östergötland - Brevväxlingen mellan Jacob Berzelius och "Syster Greta" beskrivs hans uppväxt och den omfattande korrespondensen med styvsystern Margareta (Greta) Ekmarck ger oss inte bara dagliga händelser utan ger också ett kulturhistoriskt perspektiv på livet på landet i Sverige under 1800-talets första hälft.

Breven till släkten förstärker bilden av den färgstarke mannen, som socialt formades under de tidiga ungdomsåren. Släkt och vänner var överens om Berzelius höga lärdom och det flärdfria sätt han hade i umgänget med personer ur alla samhällsklasser. Det var i ordens rätta bemärkelse en man med både hjärta och hjärna.

Materialet omfattar cirka 200 brev och med en inledande beskrivning om Berzelius barn- och ungdomstid har det blivit en inbunden bok på 445 sidor med 75 bilder. På grund av Berzelius vackra sätt att hantera språket så får han föra pennan. Ett personregister på över 500 namn och mer än 250 noter och litteraturreferenser ger värdefull information för den oinvigde läsaren.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Jacob Berzelius och Östergötland - Brevväxlingen mellan Jacob Berzelius och "Syster Greta"
  2. +
  3. Jac. Berzelius : upptäckten av cerium, selen, kisel, zirkonium och torium

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jac. Berzelius : upptäckten av cerium, selen, k... av Jan Trofast (inbunden).

Köp båda 2 för 378 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jan Trofast