Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
226
Utgivningsdatum
2013-11-14
Upplaga
1
Förlag
WinBooks
Medarbetare
Fagerström, Göran (foto)
Illustratör/Fotograf
Martin Axkull
Dimensioner
240 x 150 x 15 mm
Vikt
341 g
SAB
Hc
ISBN
9789198102611
Levande döda : en politisk spänningsroman (häftad)

Levande döda : en politisk spänningsroman

Häftad Svenska, 2013-11-14
149
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Georg Cournot är på uppdrag i Rwanda. På väg till de dimhöljda bergens gorillor upptäcker han märkliga byggnader. Är det ett sjukhus? I Kongo besöker han flyktingläger tillsammans med en annan biståndsarbetare och börjar förstå att någon systematiskt samlar kroppsdelar från döda och levande. Han är en ohygglig hemlighet på spåren.

Peter Winai visar på ett otäckt dilemma när efterfrågan på organ ökar. Gapen mellan rika och fattiga världar ger utrymme för hänsynslösa affärer. Han använder sina insikter i biståndsvärlden och internationella miljöer till att skapa kusligt realistiska scenarier.

Levande döda är uppföljaren till debutromanen Ingreppet och andra delen i en trilogi. I den första boken sker ett attentat för att öka vapenindustrins beställningar.
Skrivet om Ingreppet:

" ... en omtumlande och realistisk bild av vad som skulle kunna hända i ett land som Sverige." - Anette Larsson, Bibliotekstjänst.

"Det är svårt att hålla Ingreppet på avstånd ... Peter Winai slösar inte på bokstäver. Han vet hur konflikter kan se ut och skapas och när han ska hålla igen och när han ska måla med lite starkare färger." - Stig Hansén, Helsingborgs Dagblad.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Levande döda : en politisk spänningsroman
 2. +
 3. Ingreppet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ingreppet av Peter Winai (häftad).

Köp båda 2 för 338 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Peter Winai

 • Ingreppet

  Peter Winai

  Sverige rustar ner. Försvarsindustrin får inga beställningar och utvecklingen av dess nya system för terrorismbekämpning riskerar att avbrytas. De svenska vapentillverkarna är trängda. Deras hemliga brödraskap bestämmer sig för ingreppet för att f...

 • På flykt till kärleken

  Peter Winai

  Det är en varm sommarkväll 1936 och Astrid har just gjort en lång resa från Umeå till Tyskland. Hon är på skolungdomsutbyte och ska sova första natten hos en ny familj. "Ute är det kolmörkt. Nu har jag stängt fönstret, men musik hörs från all...

Bloggat om Levande döda : en politisk spänningsroman