Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
96
Utgivningsdatum
2017-03-18
Upplaga
1
Förlag
WinBooks
Medarbetare
Jakobsson, Emma (form)
Dimensioner
180 x 110 x 7 mm
Vikt
105 g
ISBN
9789198102628
Det som får plats (pocket)

Det som får plats

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket Svenska, 2017-03-18
113
Skickas inom 3-6 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
"Jag letar fragment ur människors liv. Jag letar händelser som bränner och händelser som står stilla. Jag vill vara hos en fiktiv person under en liten del av hennes liv. Jag vill att hon ska fortsätta leva efter berättelsens slut. Jag vill skriva ett utsnitt ur ett liv.
En novell är en kort prosatext - men vad ryms i kortheten? I Det som får plats möter vi tankar om skrivandets hantverk, novellen som uttrycksform, textexperiment och personerna som ger liv åt berättelsen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Det som får plats
 2. +
 3. På flykt till kärleken

De som köpt den här boken har ofta också köpt På flykt till kärleken av Peter Winai (inbunden).

Köp båda 2 för 306 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Det som får plats. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Härlig och inspirerande
  Rebecka Nyman @_enbokiveckan_ (Mariefred), 30 november 2020

  Det är en kort bok på 95 sidor som rymmer mycket. Det jag gillar med den är att den dels handlar om Marica Källners tankar om skrivande samtidigt som vi får ta del av några noveller av blandad längd. Istället för att variera mellan då och nu som vissa böcker gör, varierar den mellan att vara poetik och skrivna noveller. Det är fina brytningar mellan dessa och de flesta noveller tycker jag om. Min favorit är nog den som hon har med i avsnittet om när det blir fel. Det är en text hon har försök... Läs hela recensionen

 2. Läsvärda texter och noveller som inspirerar!
  Josefine Nilsson, 14 maj 2017

  Källners Det som får plats väckte min skrivarlust och fick mig att genast vilja sätta igång och skriva. De reflekterande texterna kring novellskrivande gav intressanta perspektiv på novellerna som också finns i boken. Novellerna i sig är mycket välskrivna, och något som jag tycker utmärker Källners skrivande är de trovärdiga dialogerna mellan karaktärerna. Dialogskrivande är något Källner är unikt skicklig på. Hon berör ämnen som många inte vågar skriva om och sätter novellen som konstform i centrum. Läs Det som får plats!

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Marica Källner

 • Leka vuxen

  Marica Källner

  Leka vuxen är en novellsamling med fjorton berättelser. Utsnitt ur unga kvinnors liv. Samlingen har sin kärna i övergången mellan barndom och vuxenliv och perspektivet är de kvinnor som är födda runt övergången mellan 80- och 90-talet. Marica Käll...