Min pottkalender
Språk
Svenska
Läsålder
0-3 år
Antal sidor
24
Utgivningsdatum
2015-04-07
Upplaga
1
Förlag
Fill & Tell
Dimensioner
300 x 215 x 5 mm
Vikt
180 g
ISBN
9789198119046
Min pottkalender

Min pottkalender

(36 röster)  |  Läs 8 recensioner
Svenska, 2015-04-07
105
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Att bli blöjfri är ett stort steg i ett barns utveckling. Som förälder är det viktigt att stötta och uppmuntra, utan att stressa på. Hur uppmuntrar man då på ett konkret och pedagogiskt sätt, utan att gå till överdrift?

I Min Pottkalender får barnet klistra in kiss- och bajsklistermärken varje gång det varit på pottan. Ett kul och tydligt sätt att stötta barnet i potträningen!

Barn är väldigt olika. En del slutar tvärt med blöjan, medan andra tar god tid på sig. Många barn börjar kissa på pottan dag ett men tar lång tid på sig att vilja bajsa. I Min Pottkalender finns åtta uppslag med en kalendervecka på ena sida och tillhörande
illustrationer på den andra.

Idén till Min Pottkalender fick Karin Sundby när hennes son började gå på pottan. Han fick tvillingbröder samtidigt och fokus hamnade på annat. Han ville så gärna, men behövde mer uppmuntran från sina föräldrarna. Till slut gjorde de en pottkalender tillsammans.

Vi klippte ut kiss- och bajsklistermärken som han fick klistra in varje gång han gick på pottan och det blev succé berättar Karin. Så fort vi fick besök hemma sprang han och hämtade sin pottkalender för att visa upp den.

Efter framgången på hemmaplan bestämde sig Karin för att illustrera och ge ut en riktig pottkalender. Sedan lanseringen hösten 2013 har många barn haft glädje av ett roligare sätt att potträna. Nu tar Fill & Tell över stafettpinnen och lanserar en
uppdaterad version.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Min pottkalender
 2. +
 3. Pottkalendern från Blöjfri.se : ett pedagogiskt och roligt stöd för er potträning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Pottkalendern från Blöjfri.se : ett pedagogiskt... av Sofia Bergenstjerna, Michael Bergenstjerna (häftad).

Köp båda 2 för 244 kr

Kundrecensioner

Det finns 8 recensioner av Min pottkalender. Sätt ditt betyg »
 1. En besvikelse
  Ann, 22 mars 2019

  Hade stora förväntningar efter att ha läst övriga recensioner här, men den här kalendern var tyvärr ett riktigt dåligt köp. Bilderna i kalendern skrämde vår treåring (jag tyckte t.o.m. själv att de var lite obehagliga) och vi fick vika ner dem så de inte syntes. Klistermärkena är murriga och barnet var helt ointresserad av dem efter en första provklistring. (Kanske funkar bättre på ett barn som verkligen är superintresserad av just kiss och bajs.)

  Vi köpte en karta billiga klistermär... Läs hela recensionen

 2. Sonen är blöjfri
  Anna (Göteborg), 12 september 2018

  Kalendern blev en riktig hit hör hemma. Så kul med klistermärken. Men då en 2-3 åring inte har någon uppfattning om veckodagar så fick han klistra i vilken ruta han ville. Målet blev att fylla en rad eller en sida oberoende på hur lång tid det tog!
  Men den har definitivt hjälp honom att sluta med blöjan!

 3. Bra och roligt för att slippa blöjor
  Wiveca, 31 maj 2018

  Perfekt och rolig grej för att få mitt lilla barnbarn att sluta med blöjor. Hon har tyckt det varit jätteroligt att klistra sina kiss- och bajs-märken i denna kalender

 4. Fantastisk!!
  Leif Eriksson, 11 januari 2018

  Samma dag som "kalendern" kom fram gick min son och kissade självmant fem gånger. Helt frivilligt. Det har han aldrig gjort tidigare. Värd varenda krona Min son var 2 år 11 mån när vi introducerade kalendern.!

 5. Toppenkalender
  Caroline, 3 augusti 2017

  Vår son blir 3 i oktober och han har inte varit intresserad alls av att gå på pottan tidigare. Beställde hem pottkalendern och på några dagar är han torr på dagarna! Helt fantastiskt! Han blev jättepappad av kalendern och tyckte det var kul att klistra märken. Kan varmt rekommendera den

 6. Roligare att gå på pottan/toaletten
  Caroline, 25 juli 2017

  Rolig kalender som motiverar barnet att gå på toaletten, att få sätta klistermärke varje gång man varit på toa/pottan och sedan även kunna se hur många gånger man varit där! Rekommenderas! :-)

 7. Min pottkalender
  Anita Elghag, 21 januari 2016

  Kalendern är enkel, tydlig och rolig. Att vi sen kunde kombinera med egna märken för hostmedicinen var ett plus, kände vi. Viktigt att behålla det lekfulla kring kalendern. Barnbarnet tycker om den.

 8. Rolig kalender för små och stora
  Frida Karlsson, 13 juli 2015

  Enkel, fin kalender. Vi klistrar in klistermärken både när vårt barn och vi själva går på toaletten så blir det roligare för barnet, vi gör det tillsammans. Är bra både för att vänja sig vid att gå på toaletten och för att prata om kiss och bajs. Vi har även klistrat in när det kommit pruttar ibland eller när barnet kissat på golvet om det var för svårt att hinna. Upplever att medvetenheten runt kroppen ökar när vi pratar om kalendern, hur ofta en behöver bajsa eller när en blir kissnödig. De... Läs hela recensionen

Visa alla 8 recensioner