Tidskriften Mana 1(2014) Din mamma! (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Tidskriften Mana
Antal sidor
48
Utgivningsdatum
2014-08-30
Förlag
Föreningen tidskriften Mana
Översättare
Abigail Sykes
Medarbetare
Abdollahi, Sara (förf.) / Fekete, Liz (förf.) / Sykes, Abigail (förf.) / Dal, Pinar (förf.) / Sager, Maja (förf.) / F, Zahra (förf.) / Malesevic, Andrea (förf.) / Blanco Valer, Carmen (förf.) / Grönroos, Tove (förf.) / Söelund, Emilia (förf.) / Kyeyune Backström, Valerie (förf.) / Palmestål, Leo (fö
Illustratör/Fotograf
Nevena Cvijetic, Tiina Tinouschka Nilsson
SAB
O(p)
ISBN
9789198124330
Tidskriften Mana 1(2014) Din mamma! (häftad)

Tidskriften Mana 1(2014) Din mamma!

Häftad Svenska, 2014-08-30
29
Skickas inom 5-8 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Detta nummer handlar om våra morsor och om din morsa. I slutändan är det berättelsen om ett arbete. Det kanske inte diskuteras i valrörelsen, men det är de som torkar bajs och tårar på sina egna och andras ungar. Det kanske inte beskrivs i litteraturen men det är också de som kämpar, för sig själva och andra. Det är dem det här numret utgår ifrån.

Andrea Malesevic lyfter i sin artikel fram hur människor reduceras till kroppar som producerar och/eller reproducerar och kopplar detta till regleringen av vår sexualitet och vår rätt till att vara mödrar. Samtidigt görs såväl kroppar som omvårdnad till varor, något som kan säljas på en marknad och konsumeras av medel- och överklassen i Västvärlden. Maja Sager beskriver hur migrationspolitik begränsar vissa kvinnors rätt till familj. Poeten Athena Farrokhzad och journalisten Camila Astorga Diaz samtalar om moderskap i skärningspunkten mellan det personliga och politiska.

Den antirasistiska feminismen kan inte, likt den liberala feminismen, nöja sig med att ta avstånd från moderskapet genom att visa på dess patriakala funktioner. För oss som är rädda, för både rasistiskt våld på gatan och statens rasism, kan familjen också innebära ett skydd från den allt mer avancerade rasismen. Aktivisten Carmen Blanco Valer skriver om ett antikolonialt förhållningssätt till moderskap och menar att diskurser om avståndstagande till moderskap hänger samman med en kolonial förståelse om "individers frihet" framför det kollektiva.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Tidskriften Mana 1(2014) Din mamma!
  2. +
  3. Tidskriften Mana 2-3(2016) Tid

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tidskriften Mana 2-3(2016) Tid av Maja Sager, Pouran Djampour, Paula Mulinari, Matilda Renkvist Quisbert, Sara Nilsson Mohammadi (tidskrift).

Köp båda 2 för 58 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Tidskriften Mana 1(2014) Din mamma!