Tidskriften Mana 4(2014) Ordets makt (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Tidskriften Mana
Antal sidor
48
Utgivningsdatum
2015-08-22
Förlag
Föreningen tidskriften Mana
Översättare
Hansalbin Sältenberg, Joanna Korbutiak
Medarbetare
Medin, Joakim (förf.) / Korbutiak, Joanna (förf.) / Persson, Johan (förf.) / De Vivo, Lucas (förf.) / Sager, Maja (förf.) / Tahar-Chaouch, Malik (förf.) / Renkvist Quisbert, Matilda (förf.) / Mark, Nathalie (förf.) / Gustafsson, Peter (förf.) / Carlsson Söderstrand, Petter (förf.) / Mölstad, Petra (
Illustratör/Fotograf
Mia Fernau, Tiina Tinouschka Nilsson, Sarah Katarina Hirani
Dimensioner
280 x 220 x 3 mm
Vikt
175 g
SAB
O(p)
ISBN
9789198124354
Tidskriften Mana 4(2014) Ordets makt (häftad)

Tidskriften Mana 4(2014) Ordets makt

Häftad,  Svenska, 2015-08-22
23
  • Skickas från oss inom 10-15 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Tidskriften Mana 4(2014) Ordets makt Kan tyvärr inte levereras innan julafton.
Utformningen av detta tema började i samband med vändorna kring nyvalet, med alla de skolbesök SD gjorde, där polisen och till och med SÄPO deltog i att tvinga elever att lyssna på ord som attackerade deras kroppar och deras liv. Det gångna året har den politiska debatten sedan präglats av kampen om ordet, om rätten - och vilkas rätt det är - att yttra sig fritt, om språket, om rätt till sin åsikt och aktivism utan risk för registrering. Makten över ordet är tätt sammanbunden med ett försvar av fascister, rasister och försvaras på bekostnad av icke-vita. Detta tema handlar inte om språk, yttrandefrihet eller ord. Det handlar om vad villkorandet av ord döljer, vad makten över ordet upprätthåller för ideologi.

Joakim Medin skriver om konflikten i nordöstra Syrien, och om varför ett språk är så tätt sammanflätat med ett folks frigörelse, med den kurdiska självständighetskampen. Viktor Mauritz undersöker yttrandefrihetsbegreppets paradox och hur detta demokratins kännetecken används som ett verktyg i en avdemokratiseringsprocess. Poeten Petra Mölstad behandlar intersektionen mellan fascism och ord i sin dikt Ordningen. Malik Tahar-Chaouch och Houria Bouteldja skriver om efterdyningarna av attentatet mot tidningen Charlie Hebdo, och hur strategin kring den nationella enheten spär på rasistiska strukturer i denna forna kolonialmakt. Valdemar Möller skriver om hu polisregistreringen av asylaktivister hämmar aktivisters yttrandefrihet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Tidskriften Mana 4(2014) Ordets makt
  2. +
  3. Tidskriften Mana 1(2014) Din mamma!

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tidskriften Mana 1(2014) Din mamma! av Felicia Mulinari, Catherine Holt, Hillary Lehr, Matilda Renkvist Quisbert, Sara Saleh (häftad).

Köp båda 2 för 46 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »