Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
322
Utgivningsdatum
2016-09-22
Förlag
Hoodoo förlag AB
Översättare
Marie Olsson
Originaltitel
Kinglake-350
Medarbetare
Kehr, Lena (form)
Dimensioner
210 x 135 x 21 mm
Vikt
351 g
SAB
Ub
ISBN
9789198133073
Svart lördag : historien om Australiens mest förödande skogsbrand (häftad)

Svart lördag : historien om Australiens mest förödande skogsbrand

Häftad, Svenska, 2016-09-22
50
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Världens mest brandbenägna område ligger i Australien.

Lördagen den 7 februari 2009 är ännu en rekordvarm dag. Några mil norr om Melbourne kommer en gnista att starta en brand. I den starka vinden växer den till en jättelik skogsbrand som rör sig med ofattbar hastighet. När allt är över har 173 personer omkommit i bränderna den Svarta lördagen.

Katastrofen skildras av bokens huvudperson som är polis i ett av de drabbade samhällena. Genom hans och andras ögonvittnesskildringar kommer läsaren nära händelserna. Vi får följa poliserna, brandmännen, familjerna som kämpar mot elden - men det här är ingen vanlig skogsbrand, och till slut handlar det bara om att överleva.

Omväxlande med beskrivningarna av just denna branden ges bakgrund och relaterad information, bland annat fakta om eld och bränder, med information som är giltig även utanför Australien.

"Med medkänsla och ett starkt, livligt språk har Adrian Hyland verkligen lyckats med denna berättelse om skräck och fasa. Man kan känna rädslan och brandlukten när man läser boken ... Det är en av årets bästa böcker." Courier-Mail

"Svart lördag är så mycket mer än en mans historia: det är historien om hur ett samhälle klarar en katastrof utan motstycke, om hur människor dog och överlevde i den katastrofen. I slutändan är det en berättelse om eld." Canberra Times  
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Svart lördag : historien om Australiens mest förödande skogsbrand
  2. +
  3. Miljöframgångar : från freonförbud till klimatlag

De som köpt den här boken har ofta också köpt Miljöframgångar : från freonförbud till klimatlag av Mats Engström (inbunden).

Köp båda 2 för 261 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Adrian Hyland