Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Serie
Förbannelsen (del 1)
Antal sidor
368
Utgivningsdatum
2014-12-10
Upplaga
1
Förlag
Ebes förlag
Originaltitel
Förbannelsen
Medarbetare
Berglund, Alexander (foto)
Dimensioner
210 x 130 x 20 mm
Vikt
460 g
ISBN
9789198136722
Förbannelsen - en berättelse om Gud och Satan - trolltro och magi (kartonnage)

Förbannelsen - en berättelse om Gud och Satan - trolltro och magi

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Kartonnage Svenska, 2014-12-10
199
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Året är 1633 och Elof reser till Pommern för att studera latin och teologi. Det är en orolig tid, det långa kriget rasar i Europa och Satan är en realitet. Han som utmanar Gud om herraväldet och kan förvandla sig så att man aldrig vet var, eller i vem, han gömmer sig. Och det är de trollkunniga som för att utöka sin makt helst svär djävulseden. Dessa avgudadyrkare måste med alla medel bekämpas annars kommer jorden att gå under.

Så träffar Elof under sin resa Niels, dansken, som läser juridik. En varm vänskap uppstår, trots att Sverige och Danmark är fiender och att de båda männen har skilda uppfattningar om bevisföringen vid trolldomsprocesser. Sedan blir Elof presenterad för Niels trolovade, Signe...

Förbannelsen är en spänningsroman med historisk bakgrund. Den ger röst åt Elof, Niels och Signe. Men också åt Anna, Gudrun, Kerstin och andra, både uppsatta personer och de som tillhörde samhällets bottenskikt. Alla agerar de utifrån dåtidens trosföreställningar och referensramar i ett samhälle som kan tyckas avlägset, men där mycket går igen i vår tid.

"Jag vill gärna varmt rekommendera romanen Förbannelsen, en berättelse om Gud och Satan, trolltro och magi av Birgitta Stillman. Den är skriven med insikt och är ett bra exempel på levandegjord historia. Sättet att skildra föreställningar, rädslor, konflikter och handlingar kring trolldom kändes realistiska för mig. Författaren måste ha läst in sig på allvar. Dessutom var boken spännande!" - Linda Oja, docent i historia vid Uppsala universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Förbannelsen - en berättelse om Gud och Satan - trolltro och magi
  2. +
  3. Faderland

De som köpt den här boken har ofta också köpt Faderland av Robert Harris (pocket).

Köp båda 2 för 258 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Förbannelsen - en berättelse om Gud och Satan - trolltro och magi. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. En tidsomvandlare!
    Anke Wetterskog, 21 april 2015

    Den som har det minsta lilla historiska intresse, kommer att få stor behållning av denna bok! Om man dessutom intresserar sig för den mörka,svenska tid då kyrkans makt över folket var allt annat än hälsosam och tillika ömkar alla de stackars barn, kvinnor, familjer som drabbades av häxhysterin- ja då har man inget annan val än att krypa in under skinnet på Anna, Gudrun, Kerstin, Elof, Niels och alla välmålade karaktärer i Birgitta Stillmans fantastiska bok "Förbannelsen". Fantastisk även på d... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Bokvideo