Genas Genus (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.3 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2014-12-22
Upplaga
1
Förlag
Ebes förlag
ISBN
9789198136760
Genas Genus (e-bok)

Genas Genus E-bok

(1 röst)  |  Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2014-12-22

Styckköp

79

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Män är naturligt aggressiva medan kvinnor är fogliga och diplo-matiska. Kvinnor är naturligt omsorgsgivande och empatiska. Män är naturligt riskbenägna medan kvinnor är mer försiktiga. Män är driftiga medan kvinnor är husliga och hjälpsamma och bättre på att bistå andra. Män är bättre än kvinnor på att navigera, och frågar aldrig om vägen utan letar sig fram på egen hand. Kvinnor kör bil bättre än män. Män är bättre än kvinnor på rationellt och strukturerat tänkande. Män spelar huvudrollen medan kvinnor intar birollen.

Eller? Är det verkligen så? Och om en del kvinnor och män stäm-mer in på de här beskrivningarna, är det då av naturen givet?

De böcker som utmanar könsstereotyper är riktade mot barn. Men om nu problemet med könsstereotyper inte huvudsakligen ligger hos barn, varför finns det då inte några böcker som utmanar köns-stereotyper hos vuxna?

Nu finns det en sådan bok. Du håller den i din hand. Möt Gena och Älsklingsgubben. Följ deras öden och äventyr. Kom på nya tankar.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Genas Genus. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. När könsrollerna kastas om
    Bokmalen, 21 februari 2015

    Det här är en bok som alla borde läsa!
    I spåren av de genuspedagogiska projekten som genomförts runt om i Sverige så har flera förlag börjat ge ut böcker för barn där man laborerar med könsroller, kastar om kvinnligt och manligt eller helt enkelt utgår från könsneutrala rollfigurer.
    Men det som de genuspedagogiska projekten visade var att även vuxenvärlden måste börja lära nytt ifall vi ska komma någon vart med könsstereotyper. Dock har det hittills bara funnits genusböcker för barn... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Bokvideo