Energi drivande ledarskap : att leda och driva utveckling i komplexa förändringsmiljöer (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
605
Utgivningsdatum
2014-03-21
Upplaga
1
Förlag
PsyCons
Dimensioner
210 x 147 x 38 mm
Vikt
850 g
SAB
Dokaa
ISBN
9789198138009
Energi drivande ledarskap : att leda och driva utveckling i komplexa förändringsmiljöer (häftad)

Energi drivande ledarskap : att leda och driva utveckling i komplexa förändringsmiljöer

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2014-03-21
267
  • Skickas inom 3-6 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Att leda och driva utveckling i komplexa förändringsmiljöerGrunden för mänsklig utveckling sker i relationer. Att leda och driva utvecklingen i komplexa förändringsmiljöer förutsätter väl fungerande relationer. Som ledare handlar det om relationen till dig själv och relationen till viktiga intressenter. Den värld vi lever i förändras snabbt och komplexiteten i våra utmaningar som ledare kräver ett allt mer komplext sätt att tänka och agera. Globalisering är idag något helt naturligt för stora som små företag och organisationer. Förändringar sker snabbt och med stor skala i en värld där helt nya kommunikationsmönster, sociala medier och förändrad teknik bereder helt nya sätt att mötas och organiseras. Framtiden är allt mer oviss och oerhört svår att förutse. Klimatförändringar och miljöpåverkan har stor inverkan på ledarskapet och affärsutvecklingen i världen. Vi går mot en starkt förändrad värld och våra ekologiska avtryck påverkar vårt sätt att tänka vad gäller resurser, vinst och hållbar utveckling. I denna bok presenteras ledarskap med fokus på relationer, agila processer och energi.Det Energi Drivande Ledarskapet kombinerar ett affektivt, neurovetenskapligt perspektiv med modern utvecklingspsykologi som grund utifrån den forskning som vuxit fram på senare år när det gäller sustainability, agility och resilience. Det handlar om att ta fasta på- och utveckla intresse, glädje och stolthet i ledarskapet som bärande energi för bättre affärer i världen.Alexander Lundberg är ledarskapskonsult, forskare, legitimerad psykoterapeut och organisationspsykolog som sedan tjugo år tillbaka arbetet inom privat och offentlig sektor med organisationsutveckling, ledarskapsutveckling och komplexa förändringsprocesser. Alexander bedriver tillsammans med författaren och forskaren Bill Joiner, studier om hur god emotionell energi utifrån intresse, glädje och stolthet samt mognadsnivå hos ledare utifrån Leadership Agility påverkar Business Performance. Inslag från dessa studier presenteras i denna bok. Alexander är också liniskt verksam som coach, handledare, lärare och legitimerad psykoterapeut med relationell inriktning.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Energi drivande ledarskap : att leda och driva utveckling i komplexa förändringsmiljöer
  2. +
  3. Självinsikt : nyckeln till att utveckla dig själv och andra

De som köpt den här boken har ofta också köpt Självinsikt : nyckeln till att utveckla dig sjä... av Ann Timm, Tina Tornell (häftad).

Köp båda 2 för 492 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Energi drivande ledarskap : att leda och driva utveckling i komplexa förändringsmiljöer. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Intressant bok om ledarskap!
    Åsa Morberg, docent, 16 juli 2014

    Bokens författare är Alexander Lundberg från Forsbacka. Han har tjugo års gedigen erfarenhet av en verksamhet som ledarskapskonsult, forskare, legitimerad psykoterapeut och organisationspsykolog och är därmed högst trovärdig. Han har arbetat inom såväl offentlig som privat sektor med organisationsutveckling, ledarskapsutveckling och komplexa förändringsprocesser. Han har publicerat ett antal verk inom samma område. Fem måsten för ett energi drivande ledarskap, enligt boken, som verkligen reko... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner