Incidenten i Böhmen (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
245
Utgivningsdatum
2015-05-13
Upplaga
1
Förlag
Undrentide
Dimensioner
210 x 143 x 16 mm
Vikt
307 g
SAB
Hc
ISBN
9789198138795
Incidenten i Böhmen (häftad)

Incidenten i Böhmen

(5 röster)  |  Läs 3 recensioner
Häftad Svenska, 2015-05-13
158
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
?Ni har således lyckats tappa bort en hel delegation med jesuiter, någonstans i Böhmen. Och nu vill ni att jag letar rätt på dem. Är det en korrekt sammanfattning??

Året är 1613. En beskickning har försvunnit någonstans i Böhmen och Vatikanen skickar agenten Maximilian för att utreda vad som hänt. Något är i görningen. Något som är utöver det vanliga. Här utspelar sig en kamp om makt, för att ta sig fram och framförallt för att överleva.

Incidenten i Böhmen är Linköpingsförfattaren Thomas Årnfelts debutroman. I den blandas historia med vidskepelse och ockultism på ett sätt som passar den tidigmoderna världen före upplysningen.

Historiska personer finns med i periferin, men huvudpersonerna är fiktiva i denna skildring som för tankarna till föregångare som Shelley och Stoker.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Incidenten i Böhmen
 2. +
 3. Sällskapet i Genua

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sällskapet i Genua av Thomas Årnfelt (häftad).

Köp båda 2 för 347 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Incidenten i Böhmen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Spännande debut
  Patrik Centerwall, 4 juni 2016

  Thomas Årnfelt kan verkligen konsten att berätta en historia. Långsamt och elegant presenterar han mysteriet. Bit för bit ger han oss ledtrådarna, behåller vårt intresse och väver ihop den spännande historien. Det här är en mycket lovande debut som jag varmt kan rekommendera.

 2. Jesuiter på vift
  Coyote, 24 september 2015

  Bakgrunden är Europa några år innan 30-åriga kriget bryter ut. Scenen är en avlägsen by i Böhmen där en grupp jesuiter har försvunnit spårlöst. Katolska kyrkan skickar agent för att utreda vad som hänt.
  Med ett enkelt och rakt språk berättar Årnfelt upp en suggestiv historia om kärlek, maktbegär och ytterst om överlevnad. Karaktärerna är trovärdiga och intresseväckande.

  Rekommenderas!

 3. Fängslande mysterium i historisk miljö
  Maria, 24 juni 2015

  Intressanta karaktärer i en spännande historia där jag hela tiden är nyfiken på vad som ska hända härnäst. En stark trea!

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Thomas Årnfelt