Nattvandringar mellan liv och död (storpocket)
Fler böcker inom
Format
Storpocket
Språk
Svenska
Antal sidor
149
Utgivningsdatum
2015-12-01
Upplaga
1
Förlag
Globe Bokhandel AB förlag
Dimensioner
210 x 135 x 10 mm
Vikt
185 g
ISBN
9789198139150
Nattvandringar mellan liv och död (storpocket)

Nattvandringar mellan liv och död

Storpocket Svenska, 2015-12-01
99
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
?När jag var yngre och bodde kvar i mitt hemland, kunde jag aldrig förespegla mig en framtid i ett främmande land, där jag helt utan status, på samhällets botten, skulle få börja om på nytt. Redan i unga år var jag fast besluten att lyckas i livet. Genom studier och hårt arbete och en stor portion målmedvetenhet blev jag framgångsrik i det jag företog mig, gjorde karriär inom både polisväsendet och skatteverket. Men kanske var det just min nit och redlighet, som ändå på ett så genomgripande sätt kom att vända upp och ned på mitt liv? I min lägenhet i Stockholmsförorten har jag ofta förbannat hur jag som ansvarig i korruptionsärenden i mitt hemland Uzbekistan, också angav min chef när jag fann oegentligheter i hans redovisning. Inte för att jag inte borde anmäla honom, utan för att det fick sådana långtgående konsekvenser för mig personligen. Det jag trodde var rätt och riktigt, slog tillbaka emot hela min existens, allt det jag dittills hade kämpat för. Min familj, som jag värderade så högt, blev jag tvungen att i all hast lämna bakom mig. Hela mitt liv ändrades i ett slag och vägen tillbaka till värdighet och livsglädje har varit och är lång och mödosam. Jag vet hur det är att längta. Jag har lång och smärtsam erfarenhet av det. Min längtan är inte så enkelt avhjälpt och skälen till det är många. Mina barn och barnbarn är i ett land jag inte borde besöka. Jag har en gång flytt från landet med fara för mitt liv. Men när längtan är starkare än rädslan, tar förnuftet en paus. Detta är berättelsen om hur jag tog risken och återvände till mitt hemland för att få återse min familj. För mig är de viktigare än min egen rädsla för vad som skulle kunna hända?.

Boken är skriven av Alisher Sarbon och Åsa Olenius och utgår ifrån autentiska händelser vid Alisher Sarbons besök i hemlandet Uzbekistan. Alla namn i boken är fingerade för att skydda Alisher Sarbons familj.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Nattvandringar mellan liv och död
  2. +
  3. Folke E Larsson - Åttioåtta år av musik och konst

De som köpt den här boken har ofta också köpt Folke E Larsson - Åttioåtta år av musik och konst av Gunnar Lidén (inbunden).

Köp båda 2 för 285 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »