Sabelles röda klänning (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
24
Utgivningsdatum
2015-09-30
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Mirando
Översättare
Alexandra Pascalidou
Originaltitel
To kokkino phorema t?s Sabel
Medarbetare
Franke Wiberg, Jenny (form)
Illustratör/Fotograf
Daniela Stamatadi
Dimensioner
210 x 183 x 7 mm
Vikt
237 g
SAB
Hcf
ISBN
9789198139662

Sabelles röda klänning

(4 röster)
Inbunden, Svenska, 2015-09-30
108 kr
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
En dag tvingas Sabelle hastigt lämna sitt hem och allt hon älskar, för att resa till ett land på andra sidan jordklotet tillsammans med sin mamma och pappa. Det enda hon hinner och kan ta med sig är den röda klänning hon fått i födelse dags present av sin mormor. För den klänningen vill Sabelle inte lämna ...

En stark bildberättelse om flykt - att tvingas lämna minnen och män niskor bakom sig - och att finna sin plats i ett nytt, främmande land. Bilderna är målade med svart tusch och långt in i boken är den röda klänningen - klarröd som mormors kärlek till Sabelle - det enda som färgsatts. Men då hon finner ett sätt att förhålla sig till sina minnen och allt det nya, fylls sidorna av färg.

Sabelles röda klänning har bl.a. uppmärksammats för sina kvaliteter i White Ravens 2014, kata logen över årets bästa barn- och ungdomslitteratur (sammanställd av Internationale Jugendbibliothek i München). Något som gör berättelsen om Sabelle till en tidlös och allmängiltig saga, är att den inte nämner något särskilt land eller en särskilt tid. Istället är det flickans tankar, drömmar och rekationer inför det hon är med om, som författaren Marina Michae lidou-Kadi och illustratören Daniela Stamatadi berättar om i text och bild. Båda är mångfaldigt prisbelönta och Daniela Stamatadi nominerades 2013 till det prestige fulla Hans Christian Andersen Illustration Award.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Sabelles röda klänning
  2. +
  3. Om detta talar man endast med kaniner

De som köpt den här boken har ofta också köpt Om detta talar man endast med kaniner av Anna Höglund (inbunden).

Köp båda 2 för 232 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Sabelles röda klänning