Din tur, Adrian (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
64
Utgivningsdatum
2015-09-30
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Mirando
Illustratör/Fotograf
Kristin Lidström
Dimensioner
231 x 170 x 12 mm
Vikt
349 g
SAB
Hcg,uHci
ISBN
9789198139679
Din tur, Adrian (inbunden)

Din tur, Adrian

(9 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden, Svenska, 2015-09-30
179

Just nu 12% rabatt på allt! Använd kod JUNI6

Handla för minst 299 kr, t.o.m. 7 juni. Villkor

 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Nominerad till Augustpriset 2015. Nästan varje dag går 10-årige Adrian till skolan med en klump av oro i magen. Där känner han sig ensam och annorlunda. Och i klassrummet, då läraren ber Adrian läsa högt inför de andra barnen, känns det som om tiden stannar ...

För att stå ut drömmer Adrian sig långt bort. I fantasin uppträder han på cirkus och klarar vilka akrobatiska luftkonster som helst. Publiken applåderar!

Men det är först då Adrian möter den jättelika varghunden Heidi, som allt börjar förändras på riktigt. En dag finns hon bara där, följer honom skugglikt på väg hem efter ännu en svår dag i skolan.

är en stark 64-sidig bildberättelse om utsatthet, svårfångade stavelser, undflyende textrader och förväntningar svåra att leva upp till. Men det är också en skildring av fantasins kraft att förändra och innerlig vänskap.

Boken om Adrian är skapad i nära samarbete mellan författaren Helena Öberg och bildberättaren Kristin Lidström. Helena Öberg har tidigare skrivit ett flertal uppmärksammade kapitelböcker för barn t.ex. , och . Hon har också undervisat i kreativt skrivande på Berghs School of Communications och Forsbergs. Kristin Lidström avslutade sin utbildning på HDK 2010 och har därefter snabbt etablerat sig som en av de mest innovativa, yngre illustratörena/grafisk formgivarna i Sverige. Hon mottog Kyckling stipendiet 2013 och nominerades 2014 till både Svenska Designpriset och Kolla. Boken nominerades till Augusypriset 2015.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Din tur, Adrian
 2. +
 3. Efter stormen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Efter stormen av Ida-Lovisa Rudolfsson (inbunden).

Köp båda 2 för 358 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Din tur, Adrian. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Din tur, Adrian
  Anne Berg, 9 december 2015

  Jag kan inte recensera boken. Den ska bli en julklapp till min gudson som är 11 år och som heter just Adrian.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Helena Öberg

 • Sanningen : en roman om förälskelse

  Helena Öberg, Solja Krapu

  Fem olika kvinnor har en sak gemensamt: de möter mannen i sitt liv, en man som lyssnar och förstår, och hela livet ställs på sin spets. Det invanda ställs mot någonting nytt, föränderlig, förlösande. Att han verkligen finns! En kollega, en vän, en...