Frommare kan ingen vara : texter om blågul renlärighet och ett land på glid (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
162
Utgivningsdatum
2014-06-19
Upplaga
1
Förlag
Mummelförlaget
Dimensioner
210 x 148 x 11 mm
Vikt
269 g
SAB
O-c
ISBN
9789198142174
Frommare kan ingen vara : texter om blågul renlärighet och ett land på glid (häftad)

Frommare kan ingen vara : texter om blågul renlärighet och ett land på glid

(6 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2014-06-19
129
Skickas inom 7-10 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Vanligt folk som går till tingsrätten för att söka rätt blir ruinerade vid förlust. Tonåringar som har haft helt ömsesidiga sexuella relationer med något yngre tonåringar blir dömda som sexualförbrytare. Svenska skolan låter sig styras av intellektuella vandaler. Sjukskrivning beror ibland på att man skäms eller är sur på chefen.

I texter som blandar essäformen med vetenskaplig metod och politisk pamflett trycker författaren på flera ömma punkter på den svenska samhällskroppen. Då och då sker det utifrån hans egna erfarenheter från politikens och juridikens världar. Ett särskilt inledande kapitel viks åt de sektliknande villkoren för debatt som etablissemanget gör allt för att vidmakthålla. Vidare får ämnet invandring och påstådd rasism ett extra stort utrymme, liksom det tema som är gemensamt för flera av texterna: den svenska välfärdsnationalismen och det fromhetssökande förhållningssättet i flera viktiga samhällsfrågor.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Frommare kan ingen vara : texter om blågul renlärighet och ett land på glid
 2. +
 3. Något är ruttet i Sverige : om sakernas tillstånd & vad de kunde vara

De som köpt den här boken har ofta också köpt Något är ruttet i Sverige : om sakernas tillstå... av Kajsa Ekman Ekis, Christoph Emanuelle Fielder, Mattias Gardell, Sara Granér, Kalle Haglund (pocket).

Köp båda 2 för 168 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Frommare kan ingen vara : texter om blågul renlärighet och ett land på glid. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Vettig bok
  Kai Virihaur, 7 februari 2017

  Essäerna i denna bok talar förnuftets röst, en röst som numera nära nog överröstats av den ideologiskt motiverade galenskapens röster.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Ilan Sadé

 • Frommare kan ingen vara

  Ilan Sadé

  Vanligt folk som går till tingsrätten för att söka rätt blir ruinerade vid förlust. Tonåringar som har haft helt ömsesidiga sexuella relationer med något yngre tonåringar blir dömda som sexualförbrytare. Svenska skolan låter sig styras av intellek...

Bloggat om Frommare kan ingen vara : texter om blågu...