Margareta Regina : vid Gustav Vasas sida (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
128
Utgivningsdatum
2016-04-01
Förlag
Setterblad förlag
Dimensioner
230 x 160 x 15 mm
Vikt
415 g
SAB
Kc.41,Ldz Vasa
ISBN
9789198151312
Margareta Regina : vid Gustav Vasas sida (inbunden)

Margareta Regina : vid Gustav Vasas sida

(2 röster)
Inbunden Svenska, 2016-04-01
279
Skickas inom 7-10 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Var Margareta Leijonhufvud drottningen som gjorde allt rätt? Hon har gått till historien som god, klok och vacker och den som gav Gustav Vasa tio barn varav två blev kungar i Sverige. Ett föredöme för såväl sina döttrar som kommande drottningar.
Margareta Leijonhufvud blir Sveriges drottning 1536. Giftermålet med Gustav Vasa är ett resultat av starka intressen och början på kungafrändernas tid. Denna biografi beskriver henne i rollerna som drottning, maka, mor och syster. Den ger - utifrån Margaretas perspektiv - en inblick i monarkin under renässansen. Här framkommer att hon levde i en miljö genomsyrad av politik vilket gav henne handlingsutrymme och möjlighet till makt och inflytande.
I Margareta Regina träder drottningen fram ur kungens skugga till hans sida som en viktig person i Vasatidens politiska nätverk.
Författaren Karin Tegenborg Falkdalen, idéhistoriker och f.d. arkivchef har tidigare skrivit om Gustav Vasas döttrar och om hans tredje hustru. Nu kompletterar hon med historien om drottning Margareta Leijonhufvud.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Margareta Regina : vid Gustav Vasas sida
 2. +
 3. Jacob Gustaf Bursell : silversmed i det tidiga 1800-talet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jacob Gustaf Bursell : silversmed i det tidiga ... av Barbro Bursell, Claes Bursell (inbunden).

Köp båda 2 för 458 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Karin Tegenborg Falkdalen

 • Vasadöttrarna

  Karin Tegenborg Falkdalen

  »En fängslande läsning.« Dagens Nyheter Katarina, Cecilia, Anna, Sofia och Elisabet. Så hette Gustav Vasas fem döttrar. De har länge levt i skuggan av sina bröder men har spännande livsöden som är väl värda att berättas. Idéhistorikern Karin Tegen...

 • Vasadrottningen. En biografi över Katarina Stenbock

  Karin Tegenborg Falkdalen

  Katarina Stenbock var endast sjutton år när hon blev bortgift med den nästan fyrtio år äldre Gustav Vasa. Äktenskapet blev barnlöst men Katarina kom sina många styvbarn nära - även om dessa relationer också innebar en del osämja. Efter makens bort...

Bloggat om Margareta Regina : vid Gustav Vasas sida