Margareta Regina : vid Gustav Vasas sida (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
128
Utgivningsdatum
2016-04-01
Förlag
Setterblad förlag
Dimensioner
230 x 160 x 15 mm
Vikt
415 g
SAB
Kc.41,Ldz Vasa
ISBN
9789198151312
Margareta Regina : vid Gustav Vasas sida (inbunden)

Margareta Regina : vid Gustav Vasas sida

(2 röster)
Inbunden,  Svenska, 2016-04-01
317
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Var Margareta Leijonhufvud drottningen som gjorde allt rätt? Hon har gått till historien som god, klok och vacker och den som gav Gustav Vasa tio barn varav två blev kungar i Sverige. Ett föredöme för såväl sina döttrar som kommande drottningar.
Margareta Leijonhufvud blir Sveriges drottning 1536. Giftermålet med Gustav Vasa är ett resultat av starka intressen och början på kungafrändernas tid. Denna biografi beskriver henne i rollerna som drottning, maka, mor och syster. Den ger - utifrån Margaretas perspektiv - en inblick i monarkin under renässansen. Här framkommer att hon levde i en miljö genomsyrad av politik vilket gav henne handlingsutrymme och möjlighet till makt och inflytande.
I Margareta Regina träder drottningen fram ur kungens skugga till hans sida som en viktig person i Vasatidens politiska nätverk.
Författaren Karin Tegenborg Falkdalen, idéhistoriker och f.d. arkivchef har tidigare skrivit om Gustav Vasas döttrar och om hans tredje hustru. Nu kompletterar hon med historien om drottning Margareta Leijonhufvud.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Karin Tegenborg Falkdalen