En värld drogad av olja (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
422
Utgivningsdatum
2016-09-07
Upplaga
1
Förlag
Lyxo
Originaltitel
Peaking at Peak Oil
Illustratör/Fotograf
Olle Qvennerstedt
Dimensioner
246 x 170 x 25 mm
Vikt
1002 g
ISBN
9789198152173

En värld drogad av olja

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2016-09-07
159
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Under 1900-talet var oljans hemligheter väl skyddade hos oljebolag och oljeproducerande nationer. Begränsad information fanns tillgänglig för allmänheten. År 2000 var Kjell Aleklett med och myntade uttrycket Peak Oil och tillsammans med andra intresserade bildades ASPO, The Association for the Study of Peak Oil&Gas. Forskning på området började vid Uppsala universitet, och I EN VÄRLD DROGAD AV OLJA har Kjell Aleklett, som nu är professor emeritus vid Uppsala universitet, sammanställt sina erfarenheter som ordförande för ASPO och 15 års forskning.
Många är inte medvetna om att de är drogade av olja, men verkligheten är att allt från vårt dagliga bröd till skorna som vi går i är beroende av olja. I boken besvaras frågorna:

När och var har olja bildats? Hur mycket har vi förbrukat, hur mycket finns det kvar och när når vi maximal produktion, Peak Oil? - Kan fracking producera den olja vi behöver? - Är det faktum att samtliga av IPCC:s godkända klimatscenarier, RPC-scenarierna, inte kan inte bli verklighet världens största forskningsskandal? - Hur länge fortsätter exportländerna exportera olja till Sverige och andra importländer? - Kommer spelet om oljan att skapa allvarliga konflikter mellan Kina, Ryssland och USA?
I boken finns också en detaljerad beskrivning om hur stadsminister Olof Palme hjälpte svenska företag att få kontrakt på världens största byggprojekt, 5 hemliga gigantiska lager för oljeprodukter i Saudiarabien!
Beskrivning av verkligheten kräver detaljerade illustrationer och totalt har Olle Qvennerstedt gjort 150 illustrationer till boken. Personliga erfarenheter under åren finns också dokumenterad med ett antal fotografier.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. En värld drogad av olja
 2. +
 3. Tillsammans : människan som människans räddning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tillsammans : människan som människans räddning av Lasse Berg (inbunden).

Köp båda 2 för 288 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av En värld drogad av olja. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bergoljan kommer ta slut kring år 2050
  Helene Balsberg, 2 februari 2018

  Bergoljan kommer ta slut innan jorden blir för varm. Alla möten som alla deltagare flyger till sätter datumet tidigare då jordens bergoljereserver tar slut.
  Kolet kommer räcka till 2100. Därmed blir petroleumåldern ungefär lika lång som vikingatiden.
  Jag har en annan bok där författaren kallar en båt för det sista segelfartyget för fraktgods. År 2050 omkring måste mänskligheten frakta varor med segel över haven.
  Vikingatiden är bara en kort tid i Europas historia. Likaså kommer ti... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Kjell Aleklett