Omstart Sverige : ett nytt ramverk för den svenska samhällsutvecklingen (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
244
Utgivningsdatum
2017-04-20
Förlag
Nordberghs förlag
Dimensioner
220 x 145 x 13 mm
Vikt
399 g
SAB
Odq
ISBN
9789198154894
Omstart Sverige : ett nytt ramverk för den svenska samhällsutvecklingen (häftad)

Omstart Sverige : ett nytt ramverk för den svenska samhällsutvecklingen

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2017-04-20

Slutsåld

Från baksidestexten:
"Sverige saknar ett verkligt lokalt demokratiskt självstyre. Centralismen är extrem. Det är stora problem inom t.ex. skolan, ekonomin, rättsväsendet och integrationen. Det räcker inte att lappa och laga om det grundläggande operativsystemet är defekt /"buggigt". Den svenska regeringsformen från 1974 är och förblir ett hafsverk och måste ersättas med en frihetlig och mer genomtänkt konstitution: ett system byggt på en djupare demokrati, ett större inslag av maktdelning, ett starkare rättssamhälle, tydliga gränser för statens verksamhet samt ett större inslag av personlig ansvarighet i det politiska ledarskapet. Sverige behöver uppgradera sitt operativsystem - och därefter en omstart."
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Omstart Sverige : ett nytt ramverk för den svenska samhällsutvecklingen. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Hur kan Sverige styras mer effektivt?
    Bengt Holmgren, 29 april 2017

    Problemen hopar sig. Politiken klarar inte sina uppgifter. Var ligger felet? Är det bristande kompetens? Och i så fall varför? Lyckas inte politiken attrahera kompetenta individer? Eller ligger kanske felet i "operativsystemet", dvs författningen som reglerar och ger ramarna för politiken. I "Omstart Sverige - ett nytt ramverk för den svenska samhällsutvecklingen" presenteras de grundvalar på vilken en författning för verkligt folkstyre måste vila. "Land skall med lag byggas" var Karl den XV:... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Omstart Sverige : ett nytt ramverk för de...