Svarta tänder - Första boken (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.8 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Svarta tänder (del 1)
Utgivningsdatum
2013-12-27
Förlag
Vulkan Bokförlag
ISBN
9789198158809
Svarta tänder - Första boken (e-bok)

Svarta tänder - Första boken (e-bok)

(1 röst)  |  Läs 1 recension
E-bok (EPUB), Svenska, 2013-12-27

Styckköp

89

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Tre saker - sex, makt och pengar - går som en röd tråd genom denna parodi på en kriminalroman, som samtidigt också är en episk freskmålning över ett Sverige i tilltagande moraliskt förfall.

"Svarta tänder" utspelar sig i några av Stockholms förorter, med anslutning till City, och i Bergslagen. Det krackelerande folkhemmets dödsryckningar bildar en bakgrund för den allt annat än vackra melodislinga som löper fram över sidorna. Dubbelmoral på alla plan och inom alla områden bryts mot och förstärks av olika socioekonomiska gruppers fundamentala intressemotsättninar.

Handlingen tar sin början med att fyra medelålders kvinnor, vilka allihop på ett slående sätt liknar den gamla buskis-aktrisen Julia Cesar, hittas mördade och dumpade i en sop-kontainer. En rad ytterligare konstiga händelser äger samtidigt rum. En outtalad men tydlig pk-fascistoid konsensusmentalitet bubblar hela tiden upp överallt och sprider sina frätande gaser. Det sker inte minst genom den mentalt defekte IT-mannens försorg. Samhället drabbas av mystiska dödsfall, liken läggs på hög.

Vi får stifta bekantskap med Einar, hjärnskrynklaren, liksom med de tre starka kvinnorna Rebecca, Olivia och Elizabeth. De står mot varandra och i centrum av de många härvor, som på ett obegripligt sätt tycks nysta ihop sig med varandra, befinner sig den klipska kriminalkommissarien Rebecca. Kommer hon att lyckas reda ut de många trådarna? Kommer hon att klyva den gordiska knuten med ett Alexanderhugg? Den här parodiska satirromanen är en spark rakt i ansiktet på Sverige som nation.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Svarta tänder - Första boken. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Annorlunda
  Ton Visser (Wormer Holland), 15 december 2020

  Kanske det har att göra med att jag är Holländare, lärde mig Svenska språket efteråt.
  Jag tycker den här bok läser inte så lätt som en vanlig deckare.
  Trots det jag fortsätter läsa och det blir en andra och tredje del till.

  Ton Visser.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Karl Sundblom