Svarta tänder-Andra boken (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.7 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Svarta tänder (del 2)
Utgivningsdatum
2013-12-27
Förlag
Vulkan Bokförlag
ISBN
9789198158816
Svarta tänder-Andra boken (e-bok)

Svarta tänder-Andra boken (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2013-12-27

Styckköp

89

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Andra boken av "Svarta tänder" är en omedelbar fortsättning på den första. Liksom den föregående är den en parodi på det svenska deckarträsket. I böckerna finns faktiskt en polis med, i en mera undanskymd roll, som heter Kurt. Den karaktären satiriserar både Kurt Wallander och Martin Beck, och flera andra också. Annars kretsar handlingen i den andra boken liksom i den första omkring tre starka kvinnor: Rebecca, kriminalkommissarie; Olivia, medicinsk toppforskare; och Elizabeth, vikarierande distriktsveterinär. Genom Elizabeth presenteras en riktigt idyllisk bild av veterinärlivet av närmast Herriotska mått.

Protagonisten Kalle är en komplett galning och ger som psykologiskt porträtt en återklang av norrmannen Breivik. Efter avslutad läsning kommer läsaren sålunda att känna till hur världen ser ut i en massmördares mentalt förvridna ögon. Narrativet problematiserar därigenom massmördandet som fenomen utan att ta det i försvar, men presenterar också en plausibel förklaring till varför ett massmord kan äga rum. Protagonisten har drivits till detta genom systematisk förföljelse och social terror. I den förföljelse som mynnat ut i morden på de fyra medelålders kvinnorna ("de fyras gäng") finns IT-mannen ("mannen med knappnålshuvudet") hela tiden närvarande som en efterhängsen skugga. IT-mannen är en Näthatare av stora mått och med sina illvilliga aktiviteter har han lyckats förstöra en hel del för protagonisten Kalle. Med sitt ihärdiga Näthat har han lyckats driva den senare till vansinne. IT-mannen har haft stor hjälp av Sally-kvinnan, en försmådd kvinna. Liksom så många andra Näthatare är också IT-mannen lågutbildad, arbetslös och full av loser-ångest.

Också den andra boken i denna sammanhängande berättelse utspelar sig i Stockholms förorter med anslutning till City och i Bergslagen.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Karl Sundblom