Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
244
Utgivningsdatum
2016-11-01
Upplaga
1
Förlag
Fantasiförlaget
Dimensioner
195 x 138 x 23 mm
Vikt
393 g
SAB
uHc
ISBN
9789198160253

Undergång

(6 röster)  |   Läs 5 recensioner
Kartonnage,  Svenska, 2016-11-01

Slutsåld

Emy och Melissa hittar sin faster död i sommarstugan. I naturreservatet Näsbokrok har mörka krafter vaknat till liv. Systrarna har knappt hunnit sörja förrän Melissa försvinner. De historier fastern brukade berätta har förvandlats till verklighet. Emy tvingas bege sig till underjorden för att hitta Melissa. Där ställs hon inför olika väsen från den nordiska folktron. Vilka kan hon lita på och vilka tjänar de mörka? Kommer hon att hitta sin syster innan det är försent?

Undergång är en rysare för unga vuxna som utspelar sig i naturreservatet Näsbokrok, på ön Nidingen och i underjorden.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Undergång. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Ett riktigt bra äventyr
  Rebecka Nyman @_enbokiveckan_ (Mariefred), 30 november 2020

  Det var ett riktigt äventyr att läsa denna bok. Och jag som älskar den nordiska folktron gillade verkligen att världen jag som läsare fick vistas i var där dessa väsen finns. Jag hade dock velat ha ännu fler olika sorters väsen samt mer förklaring kring dem. Jag har lätt för att blanda ihop de olika och ibland kom jag inte helt ihåg vad som utmärker ett väsen när jag bara hör namnet. Jag gillar historien och att det är som att en saga har blivit verklighet. Jag gillar också att boken har lite av allt, både kärlek och hat, glädje och sorg.

 2. Här blir kvällssagan till en skrämmande verklighet
  Gullis lästips (Rönninge), 28 maj 2019

  Här har författaren skapat en undangömd värld långt ner under naturreservatet Näsbokrok i Halland. En värld där monstruöst groteska varelser sprider sin förruttnelse och onda hat. I denna parallellvärld befolkad av väsen från nordisk mytologi dras tvillingarna Emy och Melissa med ned ifrån sin verklighet omedvetna om sina magiska förmågor. En värld där man inte vet vem man kan lita på...

  Det är en hisnade, fartfylld och spännande äventyr där den nordiska folktron möter verkligheten i en oförglömlig berättelse.

 3. En fängslande fantasybok
  Kim M. Kimselius, 9 juni 2018

  "Vinden morrade som ett odjur när den rev och slet i husväggarna. Det knakade och brakade överallt. Vinden tycktes andas. In och ut. På varje inandning drog huset ihop sig och lyfte från marken. På varje utandning föll det hårt tillbaka..."

  Hur kan man motstå att fortsätta en läsa en bok som börjar på det här sättet? Inte jag. Boken fick följa med mig på spa, eftersom jag inte kunde lämna den. Jag ville läsa vidare. Det är en otäck bok, med fart tar författaren mig genom hela boken. ... Läs hela recensionen

 4. Spännande
  Kaffeläsaren, 29 juni 2017

  Emy och Melissa hittar sin faster död i sommarstugan. Mörka krafter vaknar till liv i naturreservatet Näsbokrok. De historier fastern brukade berätta, har nu blivit till verklighet. Emy tvingas bege sig till underjorden för att hitta Melissa, där ställs hon inför olika väsen från den nordiska folktron.
  Det är en spännande historia för unga vuxna som berättas här. Monstervättar, vargar, troll av olika slag och skogsrå är några av de varelser som systrarna stöter på. Det är en händelserik b... Läs hela recensionen

 5. En mycket bra bok med mycket äventyr och spänning!
  Elisabeh Eriksson, 12 november 2016

  Åhh, jag har nyss läst klar den, den var så bra!! 😀
  Författaren måste verkligen göra en uppföljare. Vill veta vad som händer med Mark och vem det är som styr honom.

  Toppen bra bok! Kan inte vänta tills författaren släpper ut något nytt.

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Nathalie Sjögren