Armin T. Wegner:  utdrivningen av det armeniska folket i öknen (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
192
Utgivningsdatum
2015-04-07
Upplaga
1
Förlag
Armeniska riksförbundet i Sverige
Översättare
Harry Näslund
Originaltitel
Armin T. Wegner: Die Austreibung des armenischen Volkes in die Wüste
Dimensioner
223 x 145 x 24 mm
Vikt
516 g
SAB
Koaa
ISBN
9789198162608

Armin T. Wegner: utdrivningen av det armeniska folket i öknen

(1 röst)
Inbunden,  Svenska, 2015-04-07
217
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
?Utdrivningen av det armeniska folket i öknen? var titeln på ett diabildsföredrag som tyske n Armin T. Wegner höll den 19 mars 1919 i Berlin. Det är en gripande berättelse framförd av ett av dem främsta ögonvittnen till armeniska folkmordet under första världskriget i Osmanska imperiet. Som tysk sjukvårdare i turkiska arméns tjänst hade Wegner möjlighet att träffa och intervjua folkmordsoffren, föra dagbok och ta bilder av det öde som drabbade armenierna framför hans ögon. Men hans dokumenterande av händelserna uppskattades inte av den turkiska regimen och på det turkiska befälets begäran arresterades Wegner till slut av tyskarna och hemkallades till Tyskland under december 1916. Gömda i sitt bälte hade han sina fotografiska bilder av det armeniska folkmordet. Wegners bilder av folkmordet räknas som en av de viktigaste visuella källorna till händelserna under första världskriget i Osmanska riket. Denna bok, förutom hans diabildsföredrag innehållande fotografier som numera har ikoniskt värde för armeniska folkmordet 1915, berättar också om pacifisten Wegner som också var en diktare och författare.

Även om han numera är relativ bortglömd i hemlandet Tyskland så har han en särskild plats hos armenier och judar världen över och hans dokumentation av armeniska folkmordet 1915 förblir en ovärderlig källa för forskningen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Armin T. Wegner:  utdrivningen av det armeniska folket i öknen
  2. +
  3. Skymning i Amerika : berättelser om ett annat USA

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skymning i Amerika : berättelser om ett annat USA av Malin Ekman (pocket).

Köp båda 2 för 296 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Vahagn Avedian