En sund församling : steg för steg (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
9sundhetstecken (del 1)
Antal sidor
128
Utgivningsdatum
2014-12-01
Upplaga
1
Förlag
Reformedia
Översättare
Daniel Lundgren
Originaltitel
What is a Healthy Church
Dimensioner
170 x 125 x 5 mm
Vikt
148 g
SAB
Cgc
ISBN
9789198163124

En sund församling : steg för steg

Häftad,  Svenska, 2014-12-01
120
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Brottas du med församlingens syfte?
"En sund församling är en gemenskap som mer och mer återspeglar Guds karaktär såsom den har uppenbarats i Guds ord - Bibeln." Så beskriver Mark Dever en lokal församling, och presenterar nio kännetecken på en sund församling. Han gör inga anspråk på att presentera alla kännetecken på en sund församling, men ställer frågan: Stämmer undervisningen med Guds ord? Och i så fall: Vad gör du av det?
Mark Dever är pastor i Capitol Hill Baptist Church i Washington DC, och leder samtidigt arbetet i organisationen 9Marks som vill ge " en biblisk vision och praktiska redskap för att Gud ska få ära bland folk och nationer genom sunda församlingar".
Detta är den första delen i bokserien 9Sundhetstecken som på ett övergripande sätt beskriver vägen till en sund församling, steg för steg. (Del 2 - "Vad är evangeliet?" - går djupare in på kännetecknet att en sund församling har en biblisk förståelse av evangeliet.)
Ingen är kristen i isolation från församlingen, och det är den lokala församlingen som har det långsiktiga uppdraget att predika Guds ord och forma lärjungar. Hur våra församlingar mår och vad det innebär att vara medlem är därför frågor som varje kristen - oavsett om man är ledare eller inte - med nödvändighet behöver brottas med. En sund församling - steg för steg är en bok som både utmanar och erbjuder verktyg för denna brottningskamp, för enskilda medlemmar och församlingar. Jacob Rudolfsson biträdande generalsekreterare Svenska Evangeliska Alliansen
Har du inte slutat att hoppas på församlingen, ja då ska du låta dig utmanas av En sund församling - steg för steg. Jag tror definitivt att Mark Dever har något angeläget att säga till kyrkan i Sverige idag. Med sin bibliska och Gudsförhärligande vision ger han nycklar för sunda och levande församlingar i framtidens Sverige. Daniel Norén pastor i en församlingsplantering i Bergsjön, Göteborg, och tidigare missionär i Mellanöstern och Nordafrika
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. En sund församling : steg för steg
  2. +
  3. Pojken, mullvaden, räven och hästen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Pojken, mullvaden, räven och hästen av Charlie MacKesy (inbunden).

Köp båda 2 för 359 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Mark Dever