Barn 44 (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Leo Demidov (del 1)
Antal sidor
379
Utgivningsdatum
2015-03-17
Upplaga
1
Förlag
Stimpla Publishing
Översättare
Karin Andrae
Originaltitel
Child 44
Medarbetare
Timrén, Anders (form)
Dimensioner
178 x 110 x 23 mm
Vikt
208 g
SAB
Hce
ISBN
9789198169430
Barn 44 (pocket)

Barn 44

(5 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket,  Svenska, 2015-03-17

Slutsåld

Moskva 1953. Stalins järngrepp är skoningslöst. Säkerhetspolisen utövar sin myndighet brutalt och effektivt och alla är misstänkta. I detta perfekta samhälle verkar säkerhetsofficeren Leo Demidov en krigshjälte som också är hängiven Sovjetmedborgare och lojal mot sin arbetsgivare. Men han har börjat tvivla på ett samhälle som kommenderar sina medborgare att tro att brott inte existerar. Han misstänker att man försöker mörklägga ett barns död. Spåren, för den som vill se dem, tyder på att en kallblodig mördare går lös. Leo beslutar sig för att tillsammans med sin hustru Raisa ingripa mot denna barnslaktare. Det visar sig vara ett ödesdigert beslut.

Barn 44 har nu blivit filmatiserad och har svensk biopremiär våren 2015. Regissör är svenska Daniel Espinosa och i den kvinnliga huvudrollen syns Noomi Rapace (Flickan som lekte med elden). I andra roller ses Joel Kinnaman, Fares Fares, Tom Hardy och Gary Oldman. Ridley Scott är en av producenterna.

Det här är en filmutgåva.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Barn 44. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Betyg: 4,5 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 26 juli 2015

  (Den här boken var en av dom tretton böcker som jag läste under mina två semesterveckor i Turkiet. Skriver lite kortare och enklare omdömen på dessa böcker, mot vad jag brukar göra på dom recensionsböckerna som jag vanligtvis läser.)

  Jag har läst en bok av Tom Rob Smith tidigare, "Gården", som jag tyckte väldigt mycket om. Här är en länk till min recension av den.

  Och "Barn 44″ var precis lika bra den. Det är två helt olika böcker, fast precis lika bra.

  Jag ... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Tom Rob Smith