Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
224
Utgivningsdatum
2015-08-28
Upplaga
1
Förlag
Stimpla Publishing
Översättare
Charlotte Johansson
Originaltitel
Alice and the Fly
Medarbetare
Qin Weng, Yan (form)
Dimensioner
210 x 140 x 20 mm
Vikt
320 g
SAB
uHce
ISBN
9789198169454

Alice och Flugan

(1 röst)  |   Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2015-08-28
185
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Alice och Flugan av James Rice är en bok om fobier och besatthet, isolation och mörker.
Obehaget smyger sig successivt på i denna crossover-roman om familj, vänskap och omsorgsfullt bevarade hemligheter. Mest av allt handlar den kanske ändå om kärlek. Om att finna kärleken i vilken form som helst och om att försöka bevara den, till varje pris.

Fröken Hayes har en ny teori. Hon tror att mitt tillstånd är orsakat av en traumatisk händelse i mitt förflutna som jag förträngt. Så fort händelsen avslöjas kommer mina tårar att rena mig och allt kommer bli ok och jag kommer sluta att vara rädd för Dom. Jag kommer kunna ägna mig åt idrott och inte längre få några av mina episoder. Kanske kommer jag till och med kunna prata och prata riktigt, med riktiga s. Sanningen är att jag inte kan komma på en enda enskild barndomshändelse att berätta för henne om. Jag menar, det finns gott om dåliga minnen Herbs död, eller den gången jag bet ett hål i min tunga, eller Finners ö, ute på båten med Sarah men ingen av de händelserna är vad som orsakat fobin. Jag har alltid haft den. Det är Dom. Jag är bara rädd för Dom. Det är så enkelt.

James Rice och är bosatt i Liverpool där han till vardags arbetar på Waterstones Bokhandel. Alice och Flugan är hans debutroman. Han är 27 år gammal och har tidigare fått flera kortnoveller utgivna. James skriver även låttexter ihop med vännen Josh och framför dem själv med ett tonläge som ofta beskrivs som unikt.
Följ honom gärna på Twitter @James_D_Rice

RECENSIONER

Ok! - En mörk och spännande berättelse om kärlek, besatthet och rädsla fängslande läsning - Betyg: 5

We Love This Book - Alice och Flugan är en fantastisk roman men som debut är den enastående. Detta är en levande och djupt oroande bok som kommer att stanna hos dig långt efter att du har stängt den. Oerhört mörkt ibland, men den klarar också av det sällsynta konststycket att vara rolig och engagerande. "

The Guardian Den stora styrkan i Alice och Flugan ligger i dess ogudaktigt satiriska skildring av en värld där alla försöker dölja tomheten i sin existens genom "metaforiska fantomer", för att låna Gregs uttryck för hans imaginära spindlar.

Sunday Times - Kraftfullt skrivet, mycket engagerande med minnesvärda karaktärer. Alice och Flugan en av mina favoritböcker genom tiderna. Aldrig har jag diskuterat en bok i en sådan omfattning, tänkt på de många sublima betydelserna och känt en sådan stor lust att läsa om - ett måste för alla entusiaster av mörka böcker, sympatiska synvinklar av psykisk sjukdom och filosofiska resor.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Alice och Flugan
 2. +
 3. Greta vågar inte säga hej : en bok om social fobi

De som köpt den här boken har ofta också köpt Greta vågar inte säga hej : en bok om social fobi av Annelie Strömberg, Carina Stahre (inbunden).

Köp båda 2 för 342 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Alice och Flugan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En skrämmande skildring av en människas inre värld
  Kim M. Kimselius, 9 december 2016

  En skrämmande skildring av en människas inre värld.

  Pojken Greg är den som är flugan. Det är en kille med många bekymmer. Han är utstött i skolan och har svårt att tala med andra eftersom han läspar. Han har inga vänner, men han älskar Alice, även om hon inte har en aning om vem han är. Han åker bussen bara för att Alice gör det, därefter tar han samma buss tillbaka. Hans kärlek växer.

  Han börjar skriva dagbok, riktad till Alice. Där bygger han upp sin egen värld. När han v... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av James Rice

 • Alice and the Fly

  James Rice

  'Powerful' Closer 'A darkly quirky story of love, obsession and fear . . . a beautiful story hung around the enchanting and heartbreaking voice of teenager Greg' Anna James Miss Hayes has a new theory. She thinks my condition&a...

 • Teaching Library Use

  James Rice

  ?An efficient guide to developing an appropriate program for instruction. For the librarian or media specialist who has never taught and is contemplating designing a program for the first time, this source will answer the previously posed question...

Bokvideo