Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
317
Utgivningsdatum
2014-07-01
Upplaga
1
Förlag
Viva Kreativa
Dimensioner
178 x 110 x 20 mm
Vikt
262 g
SAB
Hc
ISBN
9789198170108
Jag vill att du går nu (pocket)

Jag vill att du går nu

(14 röster)  |  Läs 5 recensioner
Pocket Svenska, 2014-07-01
79
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Inez och Tess träffades tidigt i livet och blev bästa vänner. De blev nästan som systrar. En sommar i Grekland träffar Tess pojken Adam och blir förälskad. Inez är däremot fri och självständig, och rädd för att binda sig. Men Tess bror Dag kan inte få Inez ur sina tankar. 
Flera år senare på en akutmottagning i Sverige får läkaren Dag Beckman in ett larm. Flicka,13 år, självmordsförsök. Dag känner genast igen hennes pappa, Martin Lind. Mannen får Dags barndomsminnen att göra sig påminda. Minnen av hans systers lyckliga början på ett tragiskt förhållande. Och minnen av Inez, flickan han alltid älskat. 
Jag vill att du går nu följer karaktärerna från tonår till vuxen ålder. Det är en roman om livet, och att våga göra upp med det förflutna.

Katarina Karp arbetar som skribent, lektör och litterär handledare och hon undervisar i kreativt skrivande. Hon debuterade som romanförfattare 2014 med relationsromanen Jag vill att du går nu, som nominerades till Selmapriset. 
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Jag vill att du går nu
 2. +
 3. Städerskan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Städerskan av Nita Prose (pocket).

Köp båda 2 för 138 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Jag vill att du går nu. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Underhållande
  Ding dong, 17 juli 2017

  Jag gillade boken, intressant handling och det "hände" något hela tiden. Perfekt bok för stranden, går ganska snabbt att läsa.

 2. Spännande bok om komplicerade relationer.
  Bokälskaren, 9 april 2017

  Jag har läst 'Jag vill att du går nu' av Nina Karp. Det är en bra bok, svår att lägga ifrån sig när man väl har börjat läsa. Dialogerna är skickligt skrivna och känns levande. Personerna som boken handlar om är ovanligt intressanta, och man får lära känna både deras styrkor och svagheter. Man får följa huvudpersonerna från tonåren och fram till vuxen ålder. Under de åren händer mycket som gör boken väldigt spännande. Boken handlar om komplicerade relationer, och att hitta rätt i livet.

 3. Intressant och underhållande
  Emma, 25 mars 2017

  Håller inte alls med "Maria" om hennes recension.

  Jag tyckte att boken var ett intressant relationsdrama där man dras med i handlingen och får favoritkaraktärer.

  Lättläst men inte ytlig och mycket bra skriven.

  Den enda karaktären jag kan tycka är lite stereotyp är Katarina men hon är i periferin.

  Rekomenderas!

 4. välskriven bok
  Bokmalen, 24 mars 2017

  Jag läste nyligen boken och tycker att den är oerhört välskriven. Nydebuterad författare så vitt jag kan läsa mig till. Finns verkligen potential. Ett par lösa trådar som jag skulle önskat få svar på men överlag en mycket intressant debut. Håller inte med ovan recensent om att baksidestexten är missvisande utan tycker att taxten fångar bokens karaktär, dessutom sker de flesta beskrivna händelser tidigt i boken tvärtemot vad ovan recensent skriver. Spännande och definitivt läsvärd!

 5. Riktigt tråkig bok
  Maria, 10 mars 2017

  Det här var en riktigt dålig bok. Personerna är pinsamt stereotypa och så trista att en inte bryr sig om att veta vad som ska hända dem - i det fall det skulle kunna hända något annat än det uppenbara, men det gör det inte. Förutsägbart är bara förnamnet. Det finns helt enkelt ingen person som är tillräckligt intressant för att en skulle vilja följa dem.

  Till och med den som skrev baksidestexten måste tyckt att det var omöjligt att skriva något, för det som står på baksidan händer in... Läs hela recensionen

Visa alla 5 recensioner