En avestetiserad skol- och lärandekultur. En studie om lärprocessers estetiska dimensioner (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
ArtMonitor avhandling (del 52)
Utgivningsdatum
2015-03-27
Förlag
ArtMonitor
Dimensioner
245 x 170 x 20 mm
Vikt
535 g
ISBN
9789198171280
En avestetiserad skol- och lärandekultur. En studie om lärprocessers estetiska dimensioner (häftad)

En avestetiserad skol- och lärandekultur. En studie om lärprocessers estetiska dimensioner

Häftad Svenska, 2015-03-27
249
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Avhandling i estetiska uttrycksformer med inriktning mot utbildningsvetenskap, Högskolan för scen och musik 2015 Göteborgs Universitet 2015.

I sin doktorsavhandling beskriver och analyserar Marie-Louise Hansson Stenhammar lärprocessers innehåll i relation till begreppet estetiska lärprocesser. Tidigare studier i ämnet har i första hand lyft fram, problematiserat, diskuterat och legitimerat konstens existentiella värde i relation till utbildningsvetenskapliga frågor. Denna studie undersöker denna relation i den faktiska praktiken mellan estetiska ämnens lärprocesser och övriga ämnen i läroplanen. kommunikation, kreativitet och fantasi.
Avhandlingen bygger på observationer och intervjuer som genomfördes i en musikklass, årskurs 5 med 29 elever och deras 5 lärare. Studiens resultat bygger även på avhandlingens förstudie "Samtal kring lärandets process i en klass i årskurs 4-5" som även den genomfördes under fyra veckor.

Marie-Louise Hansson Stenhammar är utbildad fritidspedagog och 1-7 lärare i svenska, svenska som andraspråk, didaktisk matematik och skapande verksamhet inom ämnesområdena bild, drama, musik och rytmik. Hon har tidigare undervisat i grundskolan, bland annat i förberedelsegrupp för nyanlända barn och unga. På Högskolan för design och konsthantverk har hon sedan 2013 undervisat på lärarutbildningen och ingår idag i en forskargrupp som intresserar sig för estetiska lärprocessers potential att främja interkulturella lärprocesser.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. En avestetiserad skol- och lärandekultur. En studie om lärprocessers estetiska dimensioner
  2. +
  3. En ny lärandekultur : att odla fantasin för en ständigt föränderlig värld

De som köpt den här boken har ofta också köpt En ny lärandekultur : att odla fantasin för en ... av Douglas Thomas, John Seely Brown (häftad).

Köp båda 2 för 408 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Marie-Louise Hansson Stenhammar