Vill vi verkligen ha starka och friska barn? (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.1 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2014-11-20
Förlag
Schill Coaching
ISBN
9789198177442
Vill vi verkligen ha starka och friska barn? (e-bok)

Vill vi verkligen ha starka och friska barn? (e-bok)

(1 röst)
E-bok (EPUB), Svenska, 2014-11-20
39
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Jesper Juul

VILL VI VERKLIGEN HA STARKA OCH FRISKA BARN?

En politisk uppsats

Efter 40 år av samarbete med och skrivande om, familjer, daghem/förskolor och skolor känner jag mig tvungen att ställa frågan: vill vi verkligen ha starka och friska barn? Mitt svar är självfallet JA! När den dagen kommer då vi har förmågan att fostra och utbilda starka och friska barn kommer det att vara en ovärderlig gåva till föräldrar, barn, utbildare och de ekonomiskt ansvariga i våra länder. Att vara barn och själva barndomen är bara de första stegen mot vuxenlivet, medelåldern och ålderdomen, så vi har alla, oavsett ålder, allt att vinna på detta.

Sen min bok "Ditt kompetenta barn" publicerades har både motståndare och anhängare kallat mig "barnens vän". Denna hedervärda titel har jag frånsagt mig så fort jag har fått chansen i intervjuer, föreläsningar mm. Under hela mitt yrkesliv som rådgivare, psykoterapeut och familjeterapeut har jag försökt inspirera och hjälpa vuxna, som hamnat i destruktiva konflikter med barn och unga. Mitt fokus har varit kvaliteten i relationen mellan den vuxne och varje enskilt barn. Jag är övertygad om att denna ansträngning har hjälpt många barn till ett bättre och mer meningsfullt liv, men i själva verket är det bara en bieffekt av mitt arbete med de vuxnas beteenden, attityder och värderingar. Mitt professionella fokus har aldrig varit individen utan de interpesonella fenomen som är avgörande för vår hälsa och vårt välbefinnande.

Under alla dessa år har mitt intresse för relationer betraktats som en nyhet, avant garde och till och med politiskt provocerande trots att, såväl jag som alla de andra som gjort liknande erfarenheter och arbetar i samma riktning, har teoribildning och vetenskap på vår sida.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Vill vi verkligen ha starka och friska barn?