Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Serie
Cosmo & Evil (del 1)
Läsålder
12-15 år
Antal sidor
228
Utgivningsdatum
2017-02-10
Upplaga
1
Förlag
Effektum
Dimensioner
215 x 140 x 20 mm
Vikt
411 g
SAB
uHc
ISBN
9789198178517
Cosmo (fotboll) (kartonnage)

Cosmo (fotboll)

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Kartonnage Svenska, 2017-02-10
129
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Cosmo fyller snart fjorton år, spelar i Västerängens BK och har bara en sak i huvudet - fotboll. Laget har kämpat i två år för att få ihop pengar till säsongens höjdpunkt, Gothia Cup, men kan de konkurrera med alla storklubbar som är med i cupen?

Hemma är det mest tjafs och det går ut över resultaten i skolan. Hur är det mellan hans föräldrar egentligen? Är de på väg att skiljas? Pappa hotar med att Cosmo måste sluta med fotbollen om han inte skärper sig i skolan. Samtidigt vill pappa att Cosmo ska spela i AIK trots att Cosmo håller på Hammarby. Hur ska Cosmo hantera Marre i AIK, som redan i första matchen ser till att Cosmo hamnar på sjukhus?

Livet är inte bara fotboll. Under en semester på Kreta lär Cosmo känna Costas och tvillingarna Lotta och Sofia. Systrarna är så lika varandra att han har svårt att se skillnad på dem, ändå känns det extra spännande med Lotta. En kväll hamnar de i en mörk gränd och allt tar plötsligt en dramatisk vändning. Mycket händer under säsongen. Ska Cosmo fortsätta i Västerängen eller ska han söka sig till en ny klubb? Och vad ska han svara när Lotta säger att hon vill träffa honom ensam?

Cosmo är en bok om fotboll och om livet när man går i åttan. Det här är den första boken i serien om Cosmo & Evil. Se till att vara med redan från avspark.

4/5 KP "... Boken var rolig att läsa, trots att jag inte tycker om fotboll. Man kände igen sig överraskande mycket i många situationer. Jag rekommenderar boken, speciellt till alla som gillar fotboll."
Jonatan Kraft, KP (Kamratposten)

"Läsaren får följa Cosmos tillvaro med laget och hans ibland inte helt problemfria skolgång. Relationen till sina jämnåriga är inte heller alltid friktionsfri. De finns de som försöker rubba hans självförtroende, både i skolan och på fotbollsplanen. Det mesta ordnar dock upp sig mot slutet av boken. Cosmo är en välskriven skildring om en pojke i tonåren. En anmärkning är att Cosmos tillvaro skulle kunna innehålla lite fler motgångar för att kännas riktigt realistisk. Aven om boken kanske inte är någon ny Ashöjden tror jag att den kommer att väcka läslust hos både pojkar och flickor i högstadiet vilka gillar fotboll."
Ulf Tegnander, BTJ-häftet 10/2017

"5/5 Lättläst och underhållande. Funkar perfekt som present till ungdomar, oavsett om de gillar fotboll eller inte."
C Pettersson/Boktipset

"5/5 Äntligen en bok för tjejer och killar som har lämnat småbarnsåldern och snart ska bli vuxna. Det är särskilt kul med fotbollsavsnitten, som till och med kan få en totalt ointresserad av fotboll att bita på naglarna. Lättläst och hög slukarnivå."
AC Collin/Boktipset
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Cosmo (fotboll)
 2. +
 3. Evil

De som köpt den här boken har ofta också köpt Evil av Barbara Kjellström, Harald Kjellström (kartonnage).

Köp båda 2 för 268 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Cosmo (fotboll). Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Går hem hos även icke fotbollsintresserade
  Villivonkansbooks (Örebro), 11 februari 2018

  Cosmo, snart fjorton år, har bara en sak i huvudet, fotboll. Han spelar i Västerängens BK och laget kämpar för att få ihop pengar för att åka på säsongens höjdpunkt, Gothia Cup.
  Hemma tjafsar föräldrarna och det går ut över Cosmos resultat i skolan. Är föräldrarna på väg att skiljas?
  🐴
  Cosmo är första delen i en serie om Cosmo och hans liv. Boken kretsar mycket kring Cosmos stora intresse fotboll. Men det är även familj, vänskap, kärlek och relationer i stort i boken. Själ... Läs hela recensionen

 2. Mycket bra
  Ella, 1 april 2017

  Jag har läst "Cosmo" och jag tyckte den var mycket spännande. Den var händelserik och den tog upp många viktiga samtalsämnen, t.ex separation. Jag rekommenderade denna bok till alla mina vänner, då den är väldigt väl skriven och spännande.

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Cosmo (fotboll)