Ryssland och svensk säkerhetspolitik : 50 år i utrikespolitisk tjänst (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
298
Utgivningsdatum
2015-10-07
Upplaga
1
Förlag
Hjalmarson & Högberg Bokförlag
Dimensioner
215 x 143 x 25 mm
Vikt
534 g
ISBN
9789198181074
Ryssland och svensk säkerhetspolitik : 50 år i utrikespolitisk tjänst (inbunden)

Ryssland och svensk säkerhetspolitik : 50 år i utrikespolitisk tjänst

(1 röst)
Inbunden Svenska, 2015-10-07
184
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Ryssland är Sveriges kanske viktigaste grannland, det land med vilket vi haft krig och fred i 800 år. I denna bok Ryssland och svensk säkerhetspolitik ger ambassadör Sven Hirdman sin syn på Rysslands utveckling under de senaste decennierna och diskuterar Sveriges förhållande till Ryssland. Hirdman är en av Sveriges främsta kännare av Ryssland. Han har tjänstgjort som diplomat i Moskva i 12 år, varav 10 år som ambassadör 19942004. I boken skildrar han sina möten med ryska ledare från Chrusjtjov till Putin men redogör också för krigen i Tjetjenien, för Wallenbergärendet och för den sociala situationen i Ryssland m.m. Många dramatiska episoder redovisas för första gången i denna insidesskildring.

Men boken innehåller mer än Ryssland. Från sin tid som statssekreterare i Försvarsdepartementet berättar Sven Hirdman om hur JAS-projektet kom till och om ubåtskränkningarna, och från sin tid som Krigsmaterielinspektör om hur den svenska vapenexportpolitiken fungerar. Hirdman ger även sina synpunkter från andra länder, där han tjänstgjort, bl.a. Kina och Israel. Huvudtexten avslutas med en aktuell diskussion om Sveriges säkerhetspolitik, inklusive frågan om Sverige bör söka medlemskap i NATO. Därtill finns ett kapitel av Marianne Hirdman om en UD-hustrus erfarenheter och en bilaga med råd till unga diplomater.

För alla som är intresserade av Ryssland och svensk säkerhetspolitik eller av hur det är att tjänstgöra i den svenska utrikesförvaltningen bör boken vara en guldgruva.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ryssland och svensk säkerhetspolitik : 50 år i utrikespolitisk tjänst
  2. +
  3. Stor var Lenin : En massmördare och hans statskupp

De som köpt den här boken har ofta också köpt Stor var Lenin : En massmördare och hans statskupp av Kjell Albin Abrahamson (storpocket).

Köp båda 2 för 283 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Sven Hirdman