Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.4 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2016-09-02
Förlag
Partners in Stories
ISBN
9789198182057
Efter monsunen (e-bok)

Efter monsunen (e-bok)

(1 röst)
E-bok (EPUB), Svenska, 2016-09-02
129
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
SÄPO:s Ernst Grip deltar i en räd mot misstänkta terrorister i en Stockholmsförort. En del oortodoxa metoder används för att få fram information, men inga terrorister påträffas, och bara en sak kläms fram - Ernst Grip får veta att den han letar efter kallas Juden, men spåren verkar sluta där.

Grip skickas till Djibouti för att undersöka löjtnant Per-Erik Slungas död på en skjutbana - ett fall som först verkar helt utan samröre med räden i förorten. Löjtnanten dödades under en otillåten skjutövning som MovCon-enheten genomförde. En somalier anklagas för att ha avlossat det dödande skottet och svenskarna håller sig till den historien. Men Grip tror inte på deras välsmorda berättelse och börjar nysta i fallet. Då kommer han alldeles för nära en helt annan sanning som rör sig kring hur stora mängder pengar transporteras genom den svenska arméns logistik.

Samtidigt har en svensk familj kidnappats under dramatiska former utanför Afrikas horn under sin världsomsegling. De har lämnat ett priviligierat liv bakom sig och nu är mamma, pappa och två barn i somaliska piraters händer. Deras krav bemöts kallsinnigt från Sverige. Till slut, när hoppet är på väg att släckas definitivt, kopplas Grip in.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Efter monsunen