Noll vänner (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
224
Utgivningsdatum
2015-03-31
Upplaga
1
Förlag
Carl Lindsten Bokförlag
Översättare
Carl Lindsten
Originaltitel
you are a little bit happier than i am
Medarbetare
Johansson, Josefine (foto) / Ginsberg, Hobbes (foto) / Aslan, Eylül (foto)
Dimensioner
331 x 243 x 15 mm
Vikt
1177 g
SAB
Hce.03
ISBN
9789198184709

Noll vänner

av Tao Lin
(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2015-03-31
402
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Tao Lins prisbelönta debut äntligen på svenska!

I noll vänner skriver den amerikanske författaren Tao Lin om att må dåligt, ha tråkigt och känna sig viljelös. Han beskriver sin vardag i New York i början av 00-talet; en vardag som handlar om att ligga i sängen, äta flingor, msn-chatta och skicka mejl.

Tao Lin har gjort sig känd för att uppdatera frågor om ensamhet, förvirring och dödsångest för en yngre publik, i en modern digital värld.

Hans författarskap har hyllats av tidningar som The Guardian, Los Angeles Times, The New Yorker och Washington Post. Han har en hängiven följarskara på nätet genom sina många digitala projekt och har blivit en ikon inom nätlitteraturen. Trots att han är född 1983 finns hans böcker redan översatta till alla större språk. Med noll vänner, hans debut från 2006, kommer hans första diktsamling på svenska.

Vad som också är speciellt för noll vänner är att den är tryckt i ett helt nytt format för diktsamlingar: ett stort och lyxigt tidningsformat. Med inspiration från tidningar som BON och Rodeo har dikterna tryckts på glättat papper, snyggt formgivna och med temabaserade bildserier av fotograferna Eylül Aslan (Turkiet), Hobbes Ginsberg (USA) och Josefine Johansson (Sverige).

Både bokens innehåll och det nya formatet har hyllats på flera håll:

"Känslan av att vara körd är just vad som sammanfattas i noll vänner, Tao Lins självbiografiska debut från 2006. Det är fråga om poesi som pågår i ett medvetet konstlöst och motståndslöst flöde och registrerar vardagens trivialiteter i samma tonläge som utbrotten av hat mot världen. Ett slängigt ordskval som ekar av leda och alienation." - Ann Lingebrandt i Sydsvenskan.

"... imponerad av noll vänner, i synnerhet eftersom den genom formatet och användningen av fotografier bygger en ny helhet som passar publiceringens ändamål." - Björn Ekström i nättidskriften Floret

"... en kombination av bokserie i tidningsformat, där typsnitt och teckenstorlek blandas vilt i en explosion av svart och vitt på glättat papper. Det är både ett effektfullt och effektivt sätt att framställa innehållet på som snabbt fångar läsarens uppmärksamhet." - Sofia Pappa i nättidskriften Popmani.

"Tidningen är supertjock och har en blandning av fina bilder och texter, texterna är skrivna så jäkla härligt, helt utan regler bara ord och meningar rakt upp och ned. Tankar plockade direkt ur någons hjärna. Det känns liksom lite hemligt och skitigt kan inte riktigt förklara. Men det är en bra känsla" - Beata Cervin, bloggare på Radar Magazine
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Noll vänner
  2. +
  3. det känns som att du är lite gladare än jag är

De som köpt den här boken har ofta också köpt det känns som att du är lite gladare än jag är av Tao Lin (häftad).

Köp båda 2 för 637 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Tao Lin