Den tunna hinnan (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
448
Utgivningsdatum
2016-09-28
Upplaga
1
Förlag
Seraf förlag
Dimensioner
210 x 148 x 22 mm
Vikt
567 g
ISBN
9789198186468
Den tunna hinnan (häftad)

Den tunna hinnan

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2016-09-28

Slutsåld

En ung flicka vaknar upp i mörker. Hon vet inte vem hon är. Inte var hon är. Inte vad som hänt henne. Snart inser hon att mörkret inte försvinner, att hon är blind. I en annan verklighet blir den unge Maron tvungen att lämna sin far och sitt hem, gården på slätten. Han söker sig till Storskogen för att finna folket med samma fruktade mentala förmåga som han själv - de silverhåriga. Leira kämpar för att leva upp till sin lärares krav. Som enda lärjunge till den gamla kvinnan Taimira, är hon den som en dag ska ta över rollen som Allas Moder. Men hennes varma känslor för den nye ledaren i byn distraherar henne. Tre unga människors öden flätas samman tvärs igenom den tunna hinnan mellan världarna.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Den tunna hinnan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Lägereldskänsla
  Rebecka Nyman @_enbokiveckan_ (Mariefred), 30 november 2020

  Något jag gillar är de olika miljöerna, där djur och natur får mycket plats. Det är en mysig berättelse och jag får lite lägereldskänsla över det hela. Jag hade gärna haft mer fart i den, tyckte ibland att det blev lite utdraget. Förutom det gillade jag karaktärerna och hur de olika personerna utvecklades under resan. Min favoritkaraktär var Sanna, den flicka som vaknade upp blind. Jag gillar hur det är fantasy, men en slags fantasy som ligger väldigt nära verkligheten, med delar både ur vår verklighet och ur en annan verklighet.

 2. En fröjd att läsa!
  Kim M. Kimselius, 26 maj 2017

  Det är en fröjd att läsa Astrid Ahlbergs böcker. Skickligt bygger hon upp olika världar i varje bok, med trådar in i de tidigare böckerna. Varje gång jag får en ny bok av författaren i min hand, funderar jag på när jag ska få tid att läsa den. För det är ingen bok man läser lite då och då i, det är en bok man måste ha gott om tid för att läsa, det går inte att lägga den ifrån sig.

  Som vanligt fångar Astrid läsaren direkt. Den här gången möter vi en flicka som vaknar upp i mörker. Hon... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Astrid Ahlberg