WATCH : en handbok i gruppvägledning (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
154
Utgivningsdatum
2015-02-20
Upplaga
1
Förlag
Tremedia i Borås
Översättare
Ann-Christine Ringström
Originaltitel
Watch - Handbook for Facilitators when Assisting Learners in Groups
Medarbetare
Stenberg, Anna (form)
Dimensioner
240 x 170 x 10 mm
Vikt
365 g
SAB
Eab,Eaad,Oaa
ISBN
9789198187823
WATCH : en handbok i gruppvägledning (häftad)

WATCH : en handbok i gruppvägledning

Häftad Svenska, 2015-02-20
49 512 Du sparar 463 kr!
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
DETTA ÄR WATCH:

* WATCH är en detaljerad handbok i gruppvägledning.

* WATCH är ett stödprogram för lärande.

* WATCH-programmet övertygar i sin struktur och systematik genom att visa på individens kraft att växa av gemenskap och samhörighet.

* WATCH är ett förebyggande program - en stödinsats för potentiella av hoppare med målet att få individen att stärka sin identitet inför val av framtid.

* WATCH-programmet inbjuder till, både formmässigt och innehållsmässigt, att användas vid olika stödinsatser för barn, unga och unga vuxna.

* WATCH är ett genomgripande program som stöd för individens lärande, utveckling, och förändring.

FÖRFATTARNA OCH WATCH-PROGRAMMET

Sedan 1998 har Anna Sigur adóttir, Björg Birgisdóttir och Sigrí ur Hulda Jónsdóttir arbetat tillsammans med att utveckla stödprogram och förebyggande program för unga. Vid starten utvecklades ett stödprogram till vägledare på Island. Detta testades vid 70 skolor på olika utbildningsnivåer. Arbetet fortsatte sedan i det europeiska SPIDERWEB-projektet, med stöd av Leonardo da Vinci (EU finansierat projekt). WATCH-programmet var ett av projektets resultat och har testats på Island, i Slovakien och på Irland.
Översättningen till svenska har medfinansierats av Europeiska Socialfonden inom
ramen för PlugIn-projektet.

WATCH=
What
Alternatives?
THinking
Coping
Hoping

------------------

SAGT OM WATCH-PROGRAMMET

------------------

* Shirley Martin, School Completion Coordinator, Collinstown Park School, Irland.

"Som ledare för WATCH-programmet har jag upplevt att det varit en mycket effektiv väg till att få unga potentiella avhoppare engagerade i sin studiesituation. Programmet är "användarvänligt" och bearbetar områden som är kopplade till ungas studieavbrott, på ett sådant sätt som är anpassat både till deltagarna och till gruppledaren. Programmet är helt fokuserat på deltagarnas behov och de färdigheter som krävs för att hantera sitt liv.

Varje enskilt tillfälle är ett lärande om en färdighet som både utmanar och stärker individen. Vi har fått mycket positiv återkoppling från ungdomarnas lärare och särskilt har lärarna uppmärksammat ungdomarnas förbättrade attityd till sina studier. De har fått en ökad självinsikt och självrespekt samt färdigheter för att interagera med sina kamrater. Deltagarna har själva uttryckt glädje över att de har deltagit i programmet och för att de har lärt sig färdigheter som förhoppningsvis ska hjälpa dem att förbättra sina möjligheter inför framtiden."

-------------------------

* Ph. Dr. Anton Sojcák, Vussie Obchodna Akademia, Dolny Kubin, Slovakien

"Jag tyckte mycket om WATCH-programmet, för strukturen och systematiken. Jag arbetar en hel del med gymnasieelever och jag vill understryka att jag använt mig av nästan alla tillfällen och verktyg i programmet. Därför kunde jag se och använda mig av boken som en handbok med konkret arbetsmaterial. Jag är övertygad om att boken och programmet kommer att bli ett utmärkt arbetsmaterial för lärare vid gymnasie- och grundskolor.

Här i Slovakien kommer användningen i huvudsak att gälla för klasslärare, som med hjälp av materialet, kan arbeta mer effektivt med sina elever för att få dem att satsa på sina studier. Jag kan säga, utifrån min personliga erfarenhet att, under programmets gång blev atmosfären i gruppen bättre, de studerande slappnade av, blev nöjda och öppnare och jag är säker på att detta är målet för alla våra lärare. Jag kände mig hedrad för att få vara gruppledare och medverka i programmet."

-------------------------

* Gígja Árnadóttir, Guidance Counsellor, Kársnesskóli, Kópavogur, Island

"Genom att ha varit en av de vägledare som genomgå
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. WATCH : en handbok i gruppvägledning
  2. +
  3. Så får du ett superminne  : minnesteknikerna som alla kan använda

De som köpt den här boken har ofta också köpt Så får du ett superminne : minnesteknikerna so... av Jonas Von Essen (inbunden).

Köp båda 2 för 247 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »