Familjen Vinge (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
183
Utgivningsdatum
2015-04-01
Förlag
Murbruk förlag
Dimensioner
190 x 130 x 15 mm
Vikt
243 g
SAB
Hc
ISBN
9789198192513
Familjen Vinge (häftad)

Familjen Vinge

(6 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2015-04-01
196
 • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 7 format & utgåvor
Familjen Vinge, som gavs ut första gången 1909, handlar om en grupp människor i Stockholms arbetarkvarter. Det är ont om bostäder och svårt att få jobb. Många försöker dränka sina sorger i alkohol. Andra väljer att sparka neråt och lura sina fattiga medmänniskor på pengar.

Men här finns också människor som försöker hålla ihop och klara sig på det lilla man har. De hjälper sina grannar, går på fackföreningsmöten, läser böcker, målar tavlor, skriver verser och bjuder på kaffe.

Liksom Maria Sandels andra böcker är Familjen Vinge en realistisk skildring av förtryck och människors lidanden. Men också av hur vänskap och solidaritet lyckas överleva mitt i eländet.

Familjen Vinge är knappast det som brukar ses som traditionell kärnfamilj - utan snarare det som i dag kallas "stjärnfamilj", med en ensamstående änka i spetsen. Bland storstädernas arbetare var det mycket vanligt med ensamstående föräldrar och olika typer av kollektivboende. Maria Sandel var en av de första författare som beskrev den verkligheten.

Familjen Vinge publicerades från början som följetong i dagstidningen Social-Demokraten. En reviderad version gavs ut av Bonniers förlag 1913. Detta är ursprungsversionen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Familjen Vinge
 2. +
 3. Mot fyren

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mot fyren av Virginia Woolf (häftad).

Köp båda 2 för 435 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Familjen Vinge. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Sandels skrift dessvärre aktuell än i dag

  En otäck inblick i livet för människor i lägsta klassen, som dessvärre många människor fortfarande lever i än idag. Det är starka scener som spelas upp och författaren lyckas fånga det svårmod som människor möter dagligen.
  Vissa ljusglimtar går att skönja men de raseras efterhand av händelser som inte uppdagas i tid, t.ex. människor som är sjuka men som inget säger och som avlider. Ofta finns dock inte möjligheten att förändra en sjukdomsbild även om den görs i tid eftersom det saknas ek... Läs hela recensionen

 2. Arbetarförfattare
  Mats Westling, 13 april 2016

  Intressant bok, eftersom hon var en av våra första arbetarförfattare (jämte Karl Östman) som på ett initierat sätt beskriver hur större delen av befolkningen hade det för bara hundra år sedan.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Maria Sandel