Flykten från Olympo (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Purebred (del 1)
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
294
Utgivningsdatum
2017-09-26
Upplaga
1
Förlag
Fusce förlag
Originaltitel
Purebred - Flykten från Olympo
Dimensioner
210 x 140 x 25 mm
Vikt
464 g
SAB
uHc
ISBN
9789198193084
Flykten från Olympo (häftad)

Flykten från Olympo

(3 röster)  |  Läs 3 recensioner
Häftad Svenska, 2017-09-26
58
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
De trodde att en värld utan raser och religion skulle bli en värld i fred. De trodde fel.

I den glömda staden Olympo ruvar farliga drömmar om flykt, hämnd och förbjuden kärlek. Femtonåriga Thorbi drömmer om att döda freaket Dora, hans systers mördare. När Dora blir tagen av mystiska män iscensätter hennes vän Laban flykten från Olympo för att rädda henne. Thorbi följer med på den farliga resan. Får han bara chansen tänker han hämnas sin syster.

Långt därifrån har en gammal rörelse krälat upp till ytan och gör sig redo för krig. Thorbi och hans vänner hamnar mitt i en fasansfull plan att erövra Europa. Armén de möter har två mål. Slaveri och förintelse.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Flykten från Olympo
 2. +
 3. I spelmästarens händer

De som köpt den här boken har ofta också köpt I spelmästarens händer av Tomu, Yumi, Maria Frensborg (inbunden).

Köp båda 2 för 187 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Flykten från Olympo. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. En spännande och medryckande bok
  Holger , 19 maj 2019

  Lisa Hågensen har skrivit en spännande och medryckande bok som handlar om att nästan hela mänskligheten har utrotat sig själva genom förödande krig delvis orsakade av religiösa motsättningar. Samtliga världsdelar, olika folkslag och människoraser tror man är tillintetgjorda och kvar finns bara en liten glömd stad, Olympo. Vad som utspelar sig med utgångspunkt från den staden ska jag inte avslöja för då förstörs en stor del av den spänning som Hågensen på ett skickligt sätt bygger upp.
  <... Läs hela recensionen

 2. Fängslande framtidsvision
  Kim M. Kimselius, 7 maj 2018

  En skrämmande berättelse om hur framtiden skulle kunna se ut. Baksidestexten, som du kan läsa nedan, gör inte rättvisa åt boken. Det här är berättelsen om en framtid, där all har havererat och fallit samman. Där världskrigen har förintat allt vi lärt känna. Thorbi ger sig av från Olympo, den stad han levt hela sitt liv, den enda kvarvarande staden i hela världen, enligt de som styrt den. Till sin förvåning hittar han andra människor, men han hittar även rester av den civilisation som en gång... Läs hela recensionen

 3. Actionfylld dystopi
  Villivonkansbooks, 21 november 2017

  De trodde att en värld utan raser och religion, skulle bli en värld i fred. De trodde fel. Femtonåriga Thorbi drömmer om att döda freaket Dora, hans systers mördare. Laban iscensätter en flykt från Olympo för att rädda Dora.
  Flykten från Olympo är den första delen i den dystopiska serien Purebred för unga vuxna. Vi får följa Thorbi och hans vänner i den här händelserika boken. Redan från början händer det mycket och jag dras snabbt in i handlingen. Tror boken passar unga killar särskilt b... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Lisa Hågensen