Ina Lange : gränslös kärlek i Strindbergs tid (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
109
Utgivningsdatum
2015-01-29
Förlag
Ultima Esperanza
Dimensioner
195 x 130 x 8 mm
Vikt
157 g
SAB
Gcdz Lange, Ina
ISBN
9789198194289

Ina Lange : gränslös kärlek i Strindbergs tid

Häftad,  Svenska, 2015-01-29
107
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finlandssvenska Ina Lange, född Forstén, var inte bara erkänt skicklig pianist och sångerska, utbildad bland annat i Berlin och Moskva. Hon umgicks dessutom i tongivande nordiska kulturkretsar och var förtrolig vän med August Strindberg. Ryktet gör gällande att Ina och August hade en affär. Det var Ina som senare sammanförde honom i Stockholm med väninnan Siri von Essen - med känt resultat.
Ina var gift med den svenske operasångaren Algot Lange och paret bosatte sig så småningom i Köpenhamn där hon blev hovpianist hos den danska kungafamiljen och han firade triumfer på Det Kongelige Teater. Samtidens kulturelit umgicks flitigt i det Langeska hemmet.
Redaktören för Göteborgs Handels- och Sjöfartstidning, Lennart Luthander (1912-1989), fick genom Ina Langes svärdotter Bente tillgång till ett unikt arkiv som ligger till grund för denna bok.
Tyvärr fullbordades aldrig "Gränslös kärlek i Strindbergs tid" - en svår olycka satte stopp för den planerade utgivningen.
25 år senare är det dags för publicering av detta unika, historiska material om ett par av dåtidens mest inflytelserika artister.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ina Lange : gränslös kärlek i Strindbergs tid
  2. +
  3. Rädda dig själv

De som köpt den här boken har ofta också köpt Rädda dig själv av Fadumo Hasan, Hanna Welin (inbunden).

Köp båda 2 för 156 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »