Sex heta röda hjortron och kladdig vit grädde (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
302
Utgivningsdatum
2014-08-01
Upplaga
1
Förlag
Lajoanis
Dimensioner
185 x 125 x 22 mm
Vikt
472 g
SAB
Hc
ISBN
9789198195309
Sex heta röda hjortron och kladdig vit grädde (inbunden)

Sex heta röda hjortron och kladdig vit grädde

Inbunden Svenska, 2014-08-01
282
  • Skickas inom 5-8 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Den här boken är inte som några andra böcker du har läst. Boken har egentligen inte någon speciell början eller ens något distinkt slut. Handlingen är spännande, men den är ändå ingen thriller. Den innehåller röd romantisk kärlek, men utan att vara en kärleksroman. Det förekommer mord, som detektiver försöker lösa, utan att den är en deckare. Den här boken och dess berättelser kanske egentligen inte är något annat än vad du gör dem till, men den kommer ändå att få dig att tänka en hel del på människans sanna natur och vad som egentligen är viktigt på riktigt.
"Det vanliga är att jag läser igenom en bok på några timmar vilket i bästa fall ger en lustfull kortvarig stund, som bara varar tills boken tar slut. Även denna bok gav mig en kortvarig stund av njutning i sitt kaos av intressanta tankar om människor, som presenterades i ett gripande format med färgstarka karaktärer och inlevelsefulla beskrivningar, men utöver allt det så väckte "Sex röda hjortron med kladdig vit grädde" många värdefulla tankar hos mig, som jag kommer att bära med mig väldigt länge."
Isak, Bokslukare av rang

"Den verkar spännande och framsidan ser inbjudande ut."
Lars, Konstnär

"Boken överraskar med starka berättelser om olika livsöden, som belyser hur våra känslor kan ta oss från en mild vårbris, som smeker våra kinder, till en livshotande tornado som välter omkull oss. Språkets mustiga "tornedalska" ton ger en härlig kontrast till de sofistikerade, lekfulla, beskrivande ordvalen. De bjuds även på lite seder från Tornedalen, som också det har en motvikt av författarens beskrivning och kunskap, om fina viner och vett och etikett.
Boken berör och bjuder både på spänning, kärlek, vänskap, hat och eftertanke. Rekommenderas!"
Inga-lill i Falun

"Det är en märkligt liten stor bok om människan, om livets krokiga väg. En bok så glädjande och upplyftande i första anblick men såsom människorna i boken visas en ny sida när den öppnar sig. Fylld med glädje, sorg och djupa svårfångade känslotillstånd, det vill säga fylld med det vi kallar livet. Det finns ett allvar som drabbar en. Det handlar om hur första intryck förvrids och tillintetgörs, att uthärda i livet prövningar och att förstå vilka förväntningar som är rimliga på en själv och andra.Att inse att vi faktiskt inget ser hur vi än tittar. En spegel visar ibland bara det man själv vill och klarar av att se. Vill man verkligen se sig själv måste man våga blotta sig för andra. Det Jonny gör är att han skriver fram ett helt liv ur flera liv som möts. Hela världen utgör spelplatsen i det som sker på den stilla gården mitt i det bördiga Tornedalen. De är närvarande men ändå frånvarande från sin så kallade vardagliga verkligheten, och de är ensamma i sitt förflutna. Man bjuds på en blandning av en persons inre tankar och närvaro i en situation som han själv skapat, ja rent utav dirigerat ut i minsta händelse, men utan att han vet vad det kommer att leda till. Jag ser fram emot nästa bok"
Robert i Kiruna
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Sex heta röda hjortron och kladdig vit grädde
  2. +
  3. Sex heta röda koppar med starkt svart kaffe

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sex heta röda koppar med starkt svart kaffe av Jonny Siikavaara (inbunden).

Köp båda 2 för 564 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jonny Siikavaara

  • Sex heta röda koppar med starkt svart kaffe

    Jonny Siikavaara

    Under fem års tid har jag samlat ihop etthundra fyrtio livsbetraktelser som levereras i kronologisk ordning i boken. Betraktelserna är aldrig mot något utan alltid för något. Betraktelserna har inget ursprung i något annat än människan och försöke...