Mats Rådberg - Countrykungen (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
140
Utgivningsdatum
2020-11-29
Upplaga
1
Förlag
Sounds like a good story
SAB
Ij
ISBN
9789198195927
Mats Rådberg - Countrykungen (inbunden)

Mats Rådberg - Countrykungen

(4 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2020-11-29
299
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Countrykungen är ett vackert tidsdokument över Mats Rådbergs liv i rampljuset. Med sitt band Rankarna blev han en pionjär och fanbäraren som gick längst fram, och tog countrymusiken till Sverige.

Under 70- och 80-talet avlöste den ena framgången efter den andra varandra. Egna krog- och tv-shower, skivor som sålde miljoner, otaliga listettor, utsålda turnéer och radion som flitigt spelade Mats musik. Mats Rådberg & Rankarna gjorde också ett par turer till Amerika där de fick spela på scener som många andra band bara drömmer om att få stå på.

I denna bok får vi följa Mats liv och karriär fram till hans sista inspelning hösten 2019. Skivan fick namnet Epilog. Krafterna räckte till sex nya sånger. Längst bak I boken sitter även Mats Rådbergs CD skiva Epilog.

Mats egna ord om den sista inspelningen: "När jag trodde att allt var över och slut, tog ni fram mig ur skuggan och gav mig det bästa material jag någonsin varit inblandad i!"
Mats Rådberg somnade in 27 juni 2020.

"En unik och efterlängtad dokumentation av den 'störste' countrysångare och artist vi haft i Sverige. Suveränt bildmaterial och mycket givande text - från uppväxten i Stockholm till den sista inspelningen i Halmstad. Denna bok är ett måste för alla som vill lära känna svensk countrymusiks historia."
Göran "Floda" Lomaeus, Rankarna

"Jag tycker boken representerar Mats och Rankarnas hela karriär på ett imponerande sätt. Jag är både glad och tacksam över den och att jag har fått möjlighet att återuppleva både vår personliga och musikaliska livsresa tillsammans!"
Anders Rådberg (Mats bror) Rankarna
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Mats Rådberg - Countrykungen
 2. +
 3. Farväl Sverige

De som köpt den här boken har ofta också köpt Farväl Sverige av Alf Brorson, Peter Russberg (kartonnage).

Köp båda 2 för 394 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Mats Rådberg - Countrykungen. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Fantastiskt!
  Caruss, 10 december 2020

  Oj vilken fin bok! Full av fina bilder från hela Mats liv och karriär. Och musiken på den medföljande CD-skivan är otroligt vacker med känslosamma texter. En stor eloge till dem som skrivit musiken och boken!🙌🏼
  5/5🌟🌟🌟🌟🌟

 2. Superfin bok om Sveriges countrykung!
  Loppan, 2 december 2020

  Jag tycker att alla personer som älskar country-musik borde skaffa denna bok. Supermånga och fina bilder från Mats Rådbergs karriär, och så får man en CD skiva på köpet med hans sista musik. Tack!

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Peter Russberg

 • Farväl Sverige

  Alf Brorson, Peter Russberg

  ?Amerika är för oss inget främmande land. Dåtid, nutid och framtid är förbunda med varandra. Det finns en väv av förbindelser och korsvägar där människor möts?? Så inleds denna bok där några av alla dessa människor och levnadsöden kommer till liv....