Universitetet som medium (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Mediehistoriskt arkiv (del 27)
Antal sidor
296
Utgivningsdatum
2015-01-01
Förlag
Lunds universitet, Media-Tryck
Dimensioner
235 x 155 x 15 mm
Vikt
531 g
ISBN
9789198196108

Universitetet som medium

Häftad,  Svenska, 2015-01-01
159
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Vem är framtidens humanist om empiri är på väg att ersättas av Big Data, och tolkning kompletteras av algoritmer? Som en följd av samhällets digitalisering tycks universitetets traditionstyngda institutioner vara på väg att förändras. Sedan en tid talar man allt oftare om digitala humanistiska laboratorier och om en digital humaniora som är på väg att ta plats invid den gamla. Om universitetet är ett medium byggt på andra medier - från pergament, föreläsningssalar och tryckpress till dagens Internet och datorer - betyder nya medier också ett nytt universitet? Med utgångspunkt i frågor som dessa samlar den här boken ett antal texter som vill belysa universitetets mediemateriella komplex - både genom historiska fallstudier och samtida reflexion. I fyra tematiska avdelningar diskuterar forskare från olika discipliner ämnen som akademins fysiska plats i relation till nya digitala praktiker, universitetets historiska och samtida mediesystem, ordens och språkets roll, och introducerar samtidigt också nya kritiska perspektiv på universitets långa historia. Tillsammans tecknar de tolv bidragen ett utkast mot universitetets långa och komplexa förflutna - såväl som dess rika samtid och mångfacetterade framtid.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Universitetet som medium
 2. +
 3. En bra dag att dö : vad 276 avrättningar lärt en fängelsepastor om livet

De som köpt den här boken har ofta också köpt En bra dag att dö : vad 276 avrättningar lärt e... av Carina Bergfeldt (pocket).

Köp båda 2 för 248 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Matts Lindström

 • The Story of Storage 1. Kompendium

  Lars Björk, Janis Kreslins, Matts Lindström

  Genom historien har lagringens materialitet ständigt förändrats. Även dagens digitala teknik förändrar på ett radikalt sätt lagringens förutsättningar; det direkta sambandet mellan lagring och visning ersätts i den digitala domänen av ett komplice...

 • Drömmar om det minsta

  Matts Lindström