Släktforskning på riktigt (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
188
Utgivningsdatum
2019-08-20
Upplaga
1
Förlag
Arkiv Digital AD AB
Dimensioner
270 x 210 x 17 mm
Vikt
898 g
SAB
Lda
ISBN
9789198199918
Släktforskning på riktigt (inbunden)

Släktforskning på riktigt

(1 röst)
Inbunden Svenska, 2019-08-20
419
  • Skickas inom 3-6 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Nu finns en lärobok för dig som släktforskar med ArkivDigital, Släktforskning på riktigt, av Håkan Skogsjö. En pedagogisk vägvisare som guidar dig från de första stegen till de avancerade metoderna.
Boken förklarar hur du släktforskar i originalkällor som kyrkböcker och bouppteckningar och hur du använder de olika register och andra hjälpmedel som finns. Och bäst av allt: Boken är från början till slut skriven ur ett ArkivDigital-perspektiv. Det är ArkivDigitals programvara som hela tiden används och förklaras och som alla exempel utgår ifrån.

Boken inleds med att du söker din närmaste släkt i register som Sveriges befolkning och BiS, Befolkningen i Sverige. Du fortsätter till kyrkböcker och bouppteckningar och går vidare till skattelängder, rättegångshandlingar och militära rullor. Stor vikt läggs vid att förklara moment och metoder och ge tips om hur du undviker förrädiska fallgropar .Den viktiga källkritiken behandlas givetvis.

Olika företeelser som släktforskare stöter på tas upp, som äldre tiders namnskick, mynträkning och tideräkning. Slutligen finns tips om mer udda källmaterial samt råd som hjälper dig att läsa äldre tiders handstilar .

Innehållsförteckningen och ett utförligt sakregister gör det enkelt att orientera sig i boken.

Författaren Håkan Skogsjö, en av Sveriges mest kända släktforskare, har givit ut ett flertal omfattande släktutredningar. Han har varit redaktör för Sveriges släktforskarförbunds tidning Släkthistoriskt Forum, för Släktforskarnas årsbok i närmare tjugo år och startade på 1990-talet förbundets webbplats Rötter. Numera är han styrelseledamot i ArkivDigital.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Släktforskning på riktigt
  2. +
  3. Kom igång med din släktforskning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kom igång med din släktforskning av Eva Johansson (Övrigt).

Köp båda 2 för 733 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Håkan Skogsjö

  • Släkthistoriskt forum 1982-2010

    Håkan Skogsjö

    29 årsgångar av Sveriges enda släktforskartidning samlade på en DVD! Det blir inte mindre än 5645 sidor med fritextsökning! Tidningen startades 1977 under namnet Genealogisk Ungdoms Tidskrift och fick sitt nuvarande namn 1982. Åren 1977-1986 gavs ...