Noblesse Oblige (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Böckerna om Axel Turner (del 2)
Antal sidor
360
Utgivningsdatum
2014-09-15
Förlag
SW3 Publishing
Dimensioner
210 x 150 x 25 mm
Vikt
614 g
SAB
Hc
ISBN
9789198200911

Noblesse Oblige

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2014-09-15
257
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Livsnjutaren, vinhandlaren och restaurangägaren Axel Turner dras till sina drömmars stad, London av ett exklusivt vinlager som erbjuder honom möjligheten att hantera viner som investering. Där sugs han snabbt in i kretsarna kring sin väninna Marianne Parker-Scott som är änka och arvtagerska efter den betydligt äldre Leonard, en av Englands mest förmögna och inflytelserika personer. En bitter arvstvist rasar med Leonards lottlösa barn. Axel misstänker att orsaken bakom Leonards död inte är vad den påstås vara. I sin jakt på sanningen tar han sig med list in i datasystemet på det sjukhus där Leonard dog. Han avslöjas av datachefen Alice Miller som emellertid visar sig bli av stort värde, och det på flera plan. Hans nya
infallsvinklar kring Leonard Parker-Scotts död intresserar Scotland Yard och Axel blir åter igen ett redskap i händerna på polisen.
Mariannes före detta pojkvän, Bill Wiinlöf som även han lyckats gifta in sig i den brittiska noblessen visar en tilltagande irritation över Axels snokande i de fina kretsarnas affärer. Axel är dock motvilligt redan djupt inblandad i sådana med sin vän Rutger, ägaren till Vallå slott i Sörmland. Denne visar sig vara egendomligt mån om att sälja delar av fideikommissets mark.
Axels egna problem med ekonomin och med kärleken tilltar samtidigt som han gör farliga upptäckter bakom de fina fasaderna. Han blir själv ett offer och priset för hans engagemang blir högt. En värdefull tavla ska visa sig bli av central betydelse för upplösningen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Noblesse Oblige
  2. +
  3. Parissyndromet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Parissyndromet av Sten Wennerström (häftad).

Köp båda 2 för 536 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Noblesse Oblige. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Spännande och insiktsgivande
    Torgny Weitze, 24 maj 2017

    Det svenska deckarundret har manat fram ytterligare en talangfull författare. En spännande och välskriven fristående fortsättning på Grisen. Bägge böckerna rekommenderas varmt. Förutom spänning får man en fin inblick i överklasslivet och, inte minst, stora vinkunskaper på köpet.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Sten Wennerström